preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2017./2018. godinu


 • Prvo polugodište 4. rujna 2017. (ponedjeljak) 22. prosinac 2017. (petak)
 • Zimski praznici 25. prosinac 2017. (ponedjeljak) 12. siječanj 2018. (petak)
 • Drugo polugodište 15. siječanj 2018 (ponedjeljak) 28. ožujak 2018 (srijeda)
 • Proljetni praznici 29. ožujak 2018. (četvrtak) 6. travanj 2018. (petak)
 • Drugo polugodište nastavak 9. travanj 2018. (ponedjeljak) 15. lipanj 2018. (petak)
 • Ljetni praznici 18. lipanj 2018. (ponedjeljak)
e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Info
Informator
23.02.2018. 09:39
Donirane knjige prilagođene djeci s disleksijom
Disleksija se pojavljuje kao prepreka u školovanju brojne djece koja zbog toga mogu doživljavati stres i osjećaj neuspjeha, a knjige prilagođene njima još su iznimna rijetkost u Hrvatskoj. Od ovoga tjedna, zahvaljujući donaciji Zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“, svaka od 224 narodne knjižnice u Hrvatskoj bogatija je za dvije knjige iz programa lektire za osnovne škole koje su prilagođene upravo djeci s disleksijom.  

Filantropija
Lista linkova je prazna
 

          

  

  

 


Riječi, riječi...

Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D F G H I J K L M N O P R S T V Z š ž č
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
Sigurnost i zaštita
QR kod stranice
Kalendar
21. veljače - Međunarodni dan materinjeg jezika
21.02.2018. 09:00
21. veljače - Međunarodni dan materinjeg jezika
Materinji ili materinski jezik je termin kojim označavamo prvi jezik koji neka osoba nauči u svojoj obitelji. Stručnjaci tvrde da je znanje materinskog jezika vrlo važno pri formiranju mišljenja, a istraživanja pokazuju da osoba koja nije svladala svoj materinski jezik ima problema s učenjem ne samo drugih jezika već i s učenjem uopće.

Blagdani u RH
2018.

01. 01. Nova godina - Ponedjeljak
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Subota 
01. 04. Uskrs - Nedjelja
02. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Utorak
31. 05. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 06. Dan državnosti - Ponedjeljak
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 08. Velika Gospa - Srijeda
08. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
01. 11. Dan svih svetih - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda

Važni datumi
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


...iz(van) školskih klupa

Terenska nastava šestih razreda u Zagreb

Dramatizacija popularnog romana za mlade „Sasvim sam popubertetio“ višestruko nagrađivane hrvatske spisateljice Sanje Pilić.

U kazalištu nas je zabavio petanaestogodišnji dječak Luka koji se nalazi na važnoj životnoj "prekretnici" - što nakon osnovne škole; naučio nas je što je ljubav i kako se nositi s ljubavnim jadima...broken heart

U Muzeju iluzija nismo vjerovali svojim očima!

Oduprli smo se gravitaciji u kosoj sobi; doživijeli kako nam djeca pred očima rastu ili se smanjuju; izgubili se u beskonačnosti Sobe ogledala, poslužili Patrikovu, Leovu i Ivaninu glavu na pladnju...wink

Uživali smo u najvećoj zbirci holograma u ovom dijelu Europe, zagledali se u svaku optičku iluziju i dobro promotrili svaku instalaciju. One su sjajan, zaigran podsjetnik da naše pretpostavke o svijetu koji vidimo ponekad stvarno jesu samo – pretpostavke!

Preko 70 eksponata navelo nas je da protrljamo oči u nevjerici! Kroz zabavne i atraktivne varke, naučili smo mnogo o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i znanosti.  Na samom kraju zabavili smo se u  prostoru za igru didaktičko-logičkim igračkama i zagonetkama.

Doživjeli smo malo frustracijecrying i mnogo, mnogo zabave!laugh

Razrednice: Marija Kljenak Vilovčević, Ivanka Cvetko

Stručna pratnja: Draška Ilovača

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 19. 11. 2017. 19:19

Posjet Tehničkom muzeju "Nikola Tesla"

Učenici osmih razreda posjetili Tehnički muzej "Nikola Tesla" u Zagrebu 3. 11. 2017.

U Planetariju smo uz stručno predavanje gledali nebo u ovo doba godine, prividno dnevno i godišnje kretanje nebeskih tijela, kretanje planeta, satelita kao i ostale nebeske fenomene.

U Kabinetu Nikola Tesla voditelj nas je upoznao s likom i dijelom genijalnog znanstvenika i izumitelja Nikole Tesle. Vidjeli smo neke od najpoznatijih Teslinih izuma (transformatore, generatore, bežični prijenos, brod s daljinskim upravljanjem), uočili razliku između istosmjerne i izmjenične struje, nešto naučili o titranju zvučnih valova i frekvenciji, preživjeli zatočeništvo u Faradayevom kavezu (što najbolje znaju Marija Jozak, Martin Vrabec i Filip Brckoangry)

Na kraju smo prošetali rudnikom, razgledali odjel transformacije energije i odjel prometa... i naravno, fotkali se!cool

Razrednice: Draška Ilovača, Darija Belinić

Stručno vodstvo: Ivanka Cvetko

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 7. 11. 2017. 23:05

37. Mali KAJ v Zelini

Stručni ocjenjivački sud Smotre (u sastavu : dr. sc. Ivo Kalinski, prof. dr. Joža Skok i dr. sc. Božica Pažur) od ukupno 523 pjesme iz 92 osnovne škole izabrano je za objavu u zbirci pjesama ovogodišnje smotre 78 pjesama među kojima i pjesmu „Kmica“ naše učenice.

Pjesma je objavljena u zbirci pjesama ovogodišnje smotre „Da je meni drevo biti“

Kako smotra uz književni ima i likovni sadržaj, naše učenice Patricia Horvatović (8.a), Franka Brcko (7.a) i Petra Franjo (7.b) sudjelovale su sa svojim radovima u pripremi ilustracije izabranih pjesama. Sve učenice su dobile zbirku pjesama i priznanja, a rad Petre Franjo otisnut je u zbirci.

Mentorice: Draška Ilovača i Ivana Mikić

Dobro jutro, Hrvatska

Rad Petre Franjo

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 24. 10. 2017. 17:23

„Sigurno na željezničko–cestovnom prijelazu“

Učenici OŠ Jakovlje Lea Ivček, Patrik Klančir, Toma Tuđen - 7. razred, Petra Štirjan - 8. razred, Leonarda Kadoić-Suhina i Karla Coha (sad već gimnazijalke) 13. 10. 2017. pozvani su na svečanu dodjelu nagrada u sklopu natječaja za izradu kratke priče/pjesme „Sigurno na željezničko-cestovnom prijelazu“.  

Fakultet prometnih znanosti u okviru "Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020." organizira nagradni natječaj za učenike osnovnih škola u kojem moraju napisati kratku priču ili pjesmu na temu „Sigurno na željezničko-cestovnom prijelazu”. Natječaj se organizira u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. pod projektom Implementacija mjera za povećanje sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu na željezničko‐cestovnim prijelazima sa svrhom promoviranja i edukacije o sigurnosti na željezničko‐cestovnim prijelazima, a namijenjen je učenicima osnovnih škola.

 

 

Svi sudionici natječaja (uključujući i mentora, Ivanka Cvetko, prof.) nagrađeni su zahvalnicom i simboličnim nagradama, a najuspješniji diplomom i vrijednim nagradama - tablet, pametni sat i USB memory stick. Nakon dodjele nagrada uz stručno vodstvo posjetili smo Željeznički muzej.

Stručno povjerenstvo izabralo je najbolje učeničke radove i objavilo ih u zborniku koji se u sklopu Projekta planira dostaviti svim osnovnim školama u Republici Hrvatskoj. 
Nagrađeni učenici: Patrik Klančir 1. mjesto za pjesmu "Vlak je uvijek brži",  Karla Coha 2. mjesto za priču "Sekunda" i Toma Tuđen 3. mjesto za pjesmu "Znak da ide vlak" 
yesČestitamo!
enlightenedSvi videomaterijali dostupni su na YouTube kanalu, a Zbornik se radova može preuzeti na poveznici.

Pročitajte više na poveznici Svečana dodjela nagrada „Sigurno na željezničko cestovnom prijelazu“

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 15. 10. 2017. 18:26

Višednevna ekskurzija sedmih razreda

Od 16. - 19. 6. 2017. učenici sedmih razreda sa svojim razrednicama Draškom Ilovačom i Darijom Belinić te učiteljima pratiteljima Ružicom Bankole i Ivanom Mandićem uspješno su odradili planiranu višednevnu ekskurziju po srednjoj Dalmaciji. Četverodnevno putovanje uključivalo je posjet memorijalnom centru Nikole Tesle u Smiljanu, Šibenik, NP Kornati, Zadar i Nin. Smješteni smo bili u hotelu Andrija u šibenskom kompleksu Solaris. Sve planirane izlete smo ostvarili, a kako nam je bilo pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 6. 7. 2017. 08:26

Maturalno putovanje sedmih razreda

U petak, 16. lipnja 2017., učenici 7.a i 7.b razreda prema planu i programu rada škole odlaze na maturalno putovanje u Šibenik - Solaris. Učenicima, razrednicima i pratnji želimo lijepo vrijeme, ugodno druženje i sretan povratak.smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 16. 6. 2017. 17:11

Izlet u Veliki Grđevac i NP Brijuni

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda bili su u četvrtak, 1. lipnja, na jednodnevnom izletu. Prvo su posjetili Bjelovar i razgledali gradski park s prekrasnim paviljonom, najvećim u Hrvatskoj. Potom su išli u Veliki Grđevac , rodno mjesto pisca Mate Lovraka, autora poznatih dječjih romana "Vlak u snijegu" i "Družba Pere Kvržice" po kojima se snimljeni filmovi. Razgledali su spomen-sobu Mate Lovraka koja se nalazi u istoimenoj školi, a potom vlakićem "Lovrak expresom" otputovali do Kulturnog centra Mate Lovraka. Tamo su razgledali vlak i mlin iz Lovrakovih djela i upoznali se s Lovrakovim životom.

 

NP BRIJUNI

Peti i šesti razredi posjetili su NP Brijune, oazu veličanstvenog sklada čovjeka, biljnog i životinjskog svijeta, te kulturno - povijesne baštine. Upoznavanje Brijuna odvija se turističkim vlakom kroz različite vizure prirodnih ljepota; kroz safari-park, uz bizantski kastrum, rimsku rezidencijalnu vilu u zaljevu Verige, te druge ljepote i znamenitosti.

 Uz samu lučicu, uz hotele «Istra», «Neptun» i «Karmen» smješteni su: crkvica svetog Germana iz 15. stoljeća u kojoj se nalazi izložba istarskih fresaka i kopija glagoljičkih spomenika. U blizini je prirodoslovna zbirka, arheološki muzej i izložba «Tito na Brijunima». 

NP Brijuni fotogalerija

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 4. 6. 2017. 12:47

Folklorna skupina na susretima dječjih folklornih skupina

Folklorna skupina naše škole u petak, 26. svibnja, sudjelovala je na 11. susretima dječjih folklornih skupina u Hruševcu Kupljenskom koje organizira KUD Hruševec Kupljenski . Na susretima je sudjelovalo deset folklornih skupina, a naše su se folklorašice predstavile zagorskim dječjim igrama i plesovima pod nazivom "Pasel sem, pasel".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko Lidija Marinčić  datum: 27. 5. 2017. 22:14

Klokan bez granica

I ove smo godine sudjelovali na međunarodnom matematičkom natjecanju  "Klokan bez granica". Natjecanje se organizira svake godine u ožujku istoga dana, u isto vrijeme, u svim zemljama koje sudjeluju (60 zemalja Europe, Amerike, Afrike i Azije ). Moto natjecanja je: „Bez selekcije, eliminacije i finala „.

Ove godine natjecanje se održalo 23. 3. u 12:30. na kojem je sudjelovalo 56 učenika naše škole (Pčelice - 22 učenika, Leptirići - 13 učenika, Ecolier - 12 učenika i Benjamin - 9 učenika).

Među 10% najbolje plasiranih učenika su:

 • Lana Pasanec (3.a) i Leona Hajrizi ( 3.a ) - Leptirići
 • Doroteja Franjo (5.a), Dora Fijan (5.b), Martin Gajski (5.b) - Ecolier

Iskrene čestitke svima koji  su sudjelovali  u natjecanju.

Stigla su priznanja i nagrade za naših 5 najboljih matematičara.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko MARIJA KLJENAK VILOVČEVIĆ  datum: 26. 5. 2017. 17:01

Priredba povodom Majčinog dana

U  petak 19.05.2017. godine u predvorju naše škole održana  je priredba povodom Majčinog dana. U priredbi su sudjelovali folklorna skupina uč.Lidije Marinčić, dramska grupa uč.Ksenije Seničić i recitatorska grupa uč.Gordane Cekol. Gosti su bili  KUD Jakovlje i  književnica  Nada Mihaljević koja je ukratko predstavila i pohvalila Malu Iris, prvu knjigu Karle Cohe, učenice generacije. I ona sama je rekla par riječi kako je slikovnica nastala i da joj je jako drago što je osvojila drugu nagradu na državnom natječaju "Moja prva knjiga". Ravnateljica je čestitala majkama i bakama Majčin dan i  zahvalila se roditeljima Karle Cohe koji su sami financirali izdavanje slikovnice i školi poklonili 150 primjeraka. Slikovnice su se prodavale, a novac zarađen od prodaje namijenjen je za djecu s posebnim potrebama.  I dalje  nastavljamo sa filantropskim radom..

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 22. 5. 2017. 16:47

Posjet osmaša Srednjoj školi Bana Josipa Jelačića

Učenici i učenice 8. razreda, posjetili su u četvrtak, 11. svibnja, Srednju školu Ban Josip Jelačić u Zaprešiću povodom Dana otvorenih vrata.

Učenici srednje škole proveli su ih kroz školu i informirali o programima, usmjerenjima koja su u školi dostupna.

Uz već uhodane programe: opća gimnazija, hotelijersko turistički tehničar, ekonomist, tehničar za računalstvo, prodavač, frizer, slastičar, kozmetičar, pediker, konobar i kuhar, u školskoj godini 2017./18., nude se i novi programi, naime po prvi put može se upisati smjer kozmetičar/ka i pediker/ka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko IVA RIHTAREC  datum: 16. 5. 2017. 17:19

M.A.H. 2

U petak, 12.5., četvrtaši OŠ Jakovlje, PŠ Kraljev Vrh i Igrišće posjetili su "Sajam mogućnosti" u Kraju Donjem. Učenicima su predstavljene udruge, športski klubovi i umjetnička društva koje djeluju na našem području. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 14. 5. 2017. 18:47

Nagrađeni najbolji likovni i literarni radovi na temu vatrogastva

U utorak, 02.05 2017. u hotelu International održana je svečana dodjela nagrada pobjednicima natječaja za najbolji likovni i literarni rad na temu vatrogastva u kojem su sudjelovali učenici osnovnih škola s područja Zagrebačke županije, pa tako i iz naše OŠ Jakovlje. Pristigla su 284 rada iz 31 škole. Talentiranim školarcima nagrade je podijelio je župan Stjepan Kožić i predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

Najbolje likovne i literarne radove biralo je stručno povjerenstvo i internet glasači. Naša škola od ukupno 16 dodjeljivanih osvojila je 4 nagrade. U kategoriji literarnih radova 5.- 8. razreda birano od strane stručnog povjerenstva 2. mjesto osvojio je naš Patrik Klančir (6.A). U kategoriji likovnih radova 5.- 8. razreda stručno povjerenstvo odlučilo je da je rad Laure Lazić (7.B) osvojio 2. mjesto, a rad Karle Coha (8.A) 3. mjesto. Također, internet glasanjem rad Karle Coha osvojio je 1. mjesto.

Čestitamo našim učenicima na ostvarenim rezultatima!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko Ivana Mikić  datum: 3. 5. 2017. 17:15

Terenska nastava sedmih razreda

Učenici 7.a i 7.b razreda u utorak 24.1.2017. posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i sudjelovali na predstavi "Umjetnički program za škole". Predstava se sastojala od isječaka različitih predstava koje se nalaze na programu HNK-a (opere, drame i baleta), a kazalište je bilo ispunjeno do zadnjeg mjesta učenicima osnovnih i srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko DARIJA BELINIĆ  datum: 25. 1. 2017. 12:59

Posjet osmaša Vukovaru

Učenici naše skole sudjelovali su u projektu Memorijalnoga centra Domovinskog rata "Posjet učenika osmih razreda u Vukovaru".

U sklopu dvodnevnog posjeta čuli su predavanja o Domovinskom ratu, obišli memorijalne lokalitete u Vukovaru te Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture. U završnom kvizu znanja osvojili su drugo mjesto. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 15. 12. 2016. 08:22

Lektire su sada dostupne i na internetu

Vlada Republike Hrvatske pohvalila se na društvenim mrežama još jednom novom servisnom uslugom: zaživio je projekt eLektire.

 ‘Sve su knjige za lektiru posuđene u knjižnici? Nema problema, na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta lektire su odsada dostupne i online’, objavila je Vlada Republike Hrvatske na Facebooku.


Na ovim stranicama  cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire, ali i šire, besplatno su dostupna učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima. Već je postavljeno oko 300 knjiga, te obilje multimedijskih sadržaja, kao što su zvučni zapisi i video materijali.

Cilj projekta je na Webu objaviti SVE osnovnoškolske i srednjoškolske lektire - ukupno preko tisuću naslova!

Za pristup sadržaju projekta eLektire potrebno je prijaviti se svojim AAI@EduHR elektroničkim identitetom, koji ste dobili u svojoj školi ili ustanovi.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 9. 2. 2015. 19:48

Izrada jelovnika prema godišnjim dobima

Učenici 6.a i 6.b razreda uz pomoć svojih roditelja, baka i djedova na satu razrednika izradili su jelovnik u skladu s podnebljem u kojem žive i godišnjim dobima. Između brojnih recepata pronašli smo one  koji predstavljaju tradicionalna jela Hrvatskog zagorja.

Prolistajte... 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 23. 9. 2013. 21:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Vrijeme


 
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Za učenike

Vremenik za šk.god. 2017./2018. napisan je u programu MS Word. Za preuzimanje datoteke potreban je preglednik word dokumenta.
Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja


Natjecanja i smotre

Oglasna ploča

Razno


Edukacija

 


CERT

Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak
Eko grupa OŠ Jakovlje

 

i  održiva energija za sve. 


Putujemo lijepom našom...

Razmjena knjiga

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
 • 192  policija
 • 194  hitna pomoć
 • 193  vatrogasci
 • 195  traganje i spašavanje na moru
 • 1987  pomoć na cestama
 • 18166  vremenska prognoza
 • 18981  opće informacije
 • 11888  telefonski imenik
 • 11802  međunarodni tel. imenik 

Odmori se, zaslužio si

           


Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 103853
Ovaj mjesec: 7861
Ovaj tjedan: 2365
Danas: 266
preskoči na navigaciju