preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2018./2019. godinu


e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Riječi, riječi...

Sigurnost i zaštita
Info
Informator
19.10.2018. 11:41
III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba
U srijedu 24. listopada 2018. godine u 19 sati u prostorijama Hrvatskog školskog muzeja otvorit će se III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba “ULK 3”.

 

          

  

  

 


Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D F G H I J K L M N O P R S T V Z š ž č
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
QR kod stranice
Kalendar
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
18.10.2018. 08:50
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
Trgovina ljudima je ropstvo modernog doba čije su žrtve najčešće žene i djeca koji se seksualno iskorištavaju i tjeraju na prisilni rad. Procjenjuje se da u Europi godišnje nekoliko stotina tisuća ljudi postanu žrtvama trgovine ljudima.

Blagdani u RH
2018.

01. 01. Nova godina - Ponedjeljak
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Subota 
01. 04. Uskrs - Nedjelja
02. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Utorak
31. 05. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 06. Dan državnosti - Ponedjeljak
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 08. Velika Gospa - Srijeda
08. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
01. 11. Dan svih svetih - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda

Važni datumi
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


vijesti

Objavljen Priručnik za primjenu i izradu e-Škole scenarija poučavanja

Osposobljavanje nastavnika i sustavna edukacija za korištenje tehnologije u obrazovanju jedan je od najvažnijih zadataka pilot projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" kojeg provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET.

Uz brojne razvijene digitalne obrazovne sadržaje te scenarije poučavanja koji su osmišljeni kako bi potaknuli nastavnike na korištenje tehnologije, CARNET je razvio i Priručnik za primjenu i izradu e-Škole scenarija poučavanja. (pdf)

DOS i Edutorijal (pdf)

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 21. 4. 2018. 00:05

Novosti

Dovršeno više od 100 modula digitalnih obrazovnih sadržaja kroz pilot projekt e-Škole

U sklopu nacionalnog pilot projekta „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ kojeg s partnerima provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNET, dovršena je izrada svih modula digitalnih obrazovnih sadržaja (DOS-ova) za učenike i nastavnike STEM predmeta (kemija, biologija, fizika i matematika) u 7. i 8. razredima osnovnih škola te 1. i 2. razredima srednjih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 13. 3. 2018. 23:11

Vijesti iz školstva

Objavljen vremenik i upute za provedbu natjecanja i smotri u 2018. godini

U ponedjeljak, 23. listopada 2017. godine, Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je vremenik i upute za provedbu natjecanje i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj u 2018. godini. Vremenik održavanja školskih, županijskih i državnih razina natjecanja i smotri dostupan je  ovdje, a upute za provedbu natjecanja i smotre mogu se potražiti ovdje.

Provođenje natjecanja i smotri učenika/ca osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koordinira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji sa strukovnim društvima i udrugama. Agencija za odgoj i obrazovanje odlučuje o kategorijama natjecanja i smotri uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja. Upute za organizaciju i provođenje pojedinih natjecanja i smotri objavit će se naknadno u Katalogu natjecanja i smotri.

Vijest je prenesena s mrežnih stranica Agencije za odgoj i obrazovanje

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 24. 10. 2017. 23:29

Hrvatski u školi

Portal Hrvatski u školi na mrežnoj stranici hrvatski.hr novi je portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje. Portal je namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, učiteljima razredne nastave, nastavnicima, profesorima i roditeljima, ali i svima koje zanimaju praktični zadatci i sadržaji povezani s poučavanjem hrvatskoga jezika u školi.

Portal obuhvaća nekoliko tematskih cjelina kao što su školska pisma, pravopisne vježbe, računalne igre, kutak za učitelje te poveznice na Hrvatski pravopis i Hrvatski na maturi. Školska pisma pomoći će učiteljima u nižim razredima osnovne škole da i računalom približe djeci svladavanje slova u prvome razredu. Pravopisne vježbe olakšat će provjeru znanja iz pravopisa. Kutak za nastavnike sadržava članke koji će koristiti ponajprije učiteljima, nastavnicima i profesorima u poučavanju hrvatskoga jezika u školi, dok računalne igrice omogućuju korisnicima da na zabavan način provjere svoje znanje iz hrvatskoga jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 29. 3. 2017. 19:29

Kako saznati WiFi lozinke?

Jedno od rješenja su aplikacije koje sadrže bazu podataka s informacijama o imenima WiFi konekcija i pripadajućim lozinkama. Saznajte više o tome u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 30. 1. 2017. 16:27

Objavljen Okvir za digitalnu kompetenciju korisnika u školi

Riječ je o Okviru koji definira kompetencije potrebne za obavljanje određenih ključnih poslova uz korištenje digitalnih tehnologija i resursa na pojedinom radnom mjestu u školi, a prvenstveno je namijenjen učiteljima/nastavnicima i stručnim suradnicima, ravnateljima te administrativnim djelatnicima. 

Okvir i Priručnik moguće je preuzeti na mrežnoj stranici Okvir za digitalnu kompetenciju.

Važni dokumanti:

PRIRUCNIK_digitalne_kompetencije.pd

OKVIR_digitalne_kompetencije.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 14. 12. 2016. 08:13

Snapchat

Što je Snapchat?

Kako koristiti Snapchat?

Kako instalirati Snapchat na mobilni uređaj?

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 26. 10. 2016. 00:02

Šećerna bolest i epilepsija

U prostoru školske knjižnice za učitelje viših i nižih razreda 5.9.2016. održana je edukacija o šećernoj bolesti i epilepsiji. Pedavanje je održala školska liječnica dr. Dadić.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 6. 9. 2016. 16:07

100.000 korisnika CARNetovog sustava Loomen

U srijedu, 9. ožujka 2016. godine na Sveučilištu u Osijeku dodijeljena je plaketa 100.000 korisniku CARNetovog sustava za održavanje nastave na daljinu - Loomen.

Pristupite sustavu Loomen na https://loomen.carnet.hr/  i odaberite link Login. U polje korisnička oznaka upišite puni oblik korisničke oznake tj. id_korisnika@oznaka_ustanove npr. ihorvat@carnet.hr ili za oznake iz HUSO sustava ivan.horvat@skole.hr uz pripadajuću korisničku zaporku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 14. 3. 2016. 17:25

Libar - nova CARNetova usluga za izradu, objavu i pregled digitalnog sadržaja

 

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet objavila je novu online uslugu za izradu, objavu i korištenje digitalnog sadržaja primjenjivog u nastavi: multimedijskih digitalnih dokumenata, prezentacija, te e-knjiga u EPUB i PDF formatu.

Usluga naziva Libar sastoji se od dvije komponente: web aplikacije koja se nalazi na adresi https://libar.carnet.hr/, namijenjene prvenstveno nastavnicima i profesorima s ciljem jednostavne online izrade digitalnog nastavnog sadržaja te mobilne aplikacije, koja se preuzima na mobilne uređaje, a namijenjena je korištenju objavljenih digitalnih nastavnih materijala i ujedno posjeduje sve funkcionalnosti e-čitača.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 21. 1. 2016. 17:01

WhatsApp postao besplatan!

 

WhatsApp, multiplatformska mobilna aplikacija za slanje poruka koju danas koristi preko milijardu korisnika diljem svijeta, je postao u potpunosti besplatan!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 20. 1. 2016. 20:06

Viber: brisanje već poslanih poruka!

Možda ste se nekad u životu susreli s nehotičnim slanjem poruka krivoj osobi. Ukoliko jeste, popularni Viber svim korisnicima nudi mogućnost brisanja već poslanih poruka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 26. 11. 2015. 21:11

Google Disk – online pohrana podataka

Google Disk je još jedna u nizu besplatih usluga Google-a, koja korisnicima omogućuje online pohranu podataka, na raspolaganju vam je 15 Gb prostora. U ovom vodiču pokazati ćemo vam kako koristiti Google Disk i dijeliti vaše datoteke sa drugima.


Google disk – nove značajke, pogodnosti i prednosti ...

Obrnuta učionica i Google disk-priručnik CARNnet

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 17. 8. 2015. 11:21

Kako google zna sve o tebi?

6 linkova koje će vam pokazati koje sve informacije google ima o vama.

Želite li saznati sve stvari koje google zna o vama osobno? Niže se nalaze 6 linkova koje će vam pokazati nešto od podataka koje google koristi, također to ne znači da nema pristup nekim drugim podacima ili da te druge podatke nekako drukčije ne koristi. Ovo su samo oni podaci koji su dostupni i vama, a kakva je zapravo moć Googlea, možemo samo maštati…

1. Kako vas google vidi?

Google pokušava napraviti vaš osnovni profil: vaše godine, spol, jezik kojim govorite, vaše interese…te tada te podatke i informacije google algoritam koristi kako bi vam prikazivao reklame koje su namijenjene samo vama. Kako vas google vidi možete pogledati na ovom linku:

https://www.google.com/ads/preferences/

2. Google zna povijest vaših lokacija i kretanja

Ako koristite Android, vaš mobilni uređaj možda i sada trenutno dok ovo čitate šalje podatke u Google zajedno sa vašom lokacijom. Svoju povijest kretanja i trenutnu lokaciju možete provjeriti ovdje:

https://maps.google.com/locationhistory

3. Google zna cijelu vašu povijest pretraživanja

Google sprema svaku vašu pretragu koju ste napravili na Google tražilici. Također bilježi i svaku reklamu na koju ste kliknuli. Ovi podaci su vidljivi a ovom linku:

https://history.google.com

4. Google zna svaki uređaj preko kojeg ste se spojili na svoj račun

Ukoliko se brinete da možda još netko koristi vaš google račun (gmail, G+, youtube…), na linku niže možete pronaći popis svih uređaja koji su pristupili vašem računu, možete vidjeti IP adresu i približnu lokaciju:

https://security.google.com/settings/security/activity

5. Sve aplikacije i proširenja koje pristupaju podatke Googleu 

Ovdje se nalazi lista svih vaših aplikacija koje imaju bilo kakav uvid u vaše podatke. Također možete vidjeti točno koje aplikacije imaju kakvu vrstu dozvole i koje podatke koriste.

https://security.google.com/settings/security/permissions

6. Eksport svih podataka s Google

Google vam dozvoljava da eksportirate ili preuzmete sve vaše podatke: bookmarks, e-mailove, kontakte, podatke koje imate na google driveu, youtube videe, slike …

https://www.google.com/takeout

 


Izvor: http://e-kako.geek.hr/tehno/kako-google-zna-sve-o-tebi/#ixzz3W4WuyoNQ

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 1. 4. 2015. 17:34

Sigurnost: što je Botnet mreža i kako se zaštiti?

Ukratko, botnet mreža ili kako se još naziva “zombi mreža” je mreža koju čine zaražena računala zvana botovi ili zombiji...

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 24. 3. 2015. 22:13

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima...

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola omogućen je besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Osim samog korištenja uslugaOffice 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

Paketu Office 365 pristupate putem web-preglednika na adresi:

 https://portal.microsoftonline.com 

Kod svake iduće prijave otvara se vaša e-pošta u aplikaciji Outlook Web App.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 4. 1. 2015. 16:24

Kako izračunati broj kartica teksta u dokumentu?

Česti su zahtjevi da se cijena prijevoda ili lekture nekog teksta odredi prema broju stranica. Prevoditeljske agencije često dobivaju upite kao na primjer: “Koliko bi koštao prijevod teksta od 15 stranica?”

Zašto se cijena ne može odrediti prema broju samih stranica, već se određuje prema broju kartica teksta? Stranica teksta nije nikakva standardna količina ili mjera jer na jednoj stranici može na primjer biti 500 ili 5000 riječi, ovisno o proredu, veličini i tipu fonta, marginama te mnogim drugim elementima.

Zato se u prevoditeljskoj djelatnosti količina teksta mjeri prema “kartici teksta” koja sadrži 1500 znakova s prazninama, te se na osnovi toga određuje cijena prijevoda ili lekture nekog tekstualnog sadržaja.

Kako možete izračunati koliko neki tekst sadrži kartica? Otvorite tekst u programu Microsoft Word te u donjem lijevom kutu kliknite na “riječi”. Otvorit će vam se prozor gdje će pisati “brojanje riječi” ili “Word Count,” te ćete među ostalim dobiti podatke o broju znakova s prazninama. Taj broj podijelite s 1500 i tako ćete dobiti broj kartica teksta.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 1. 11. 2014. 00:10

Kako napraviti backup e-mail poruka?

Pričuva (backup) je jedna od najvažnijih “stvari” u današnjem korištenju računala. Samo si zamislite da vam nestanu svi emailovi?!? Ako nemate pričuvu (backup), onda dolazite do problema koji je uz malo truda mogao biti izbjegnut.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 9. 5. 2014. 20:51

CARNet za nastavnike

CARNet vam nudi nekoliko različitih načina pristupa Internetu, kao i online sadržaje koji vam mogu pomoći u radu i usavršavanju.

Od obrazovnih programa CARNet nudi jednogodišnje školovanje kroz tri programa E-learning akademije te obrazovanje školskih nastavnika o korištenju CARNetovih usluga kroz projekt ICTEdu.

Nacionalni portal za udaljeno učenje „Nikola Tesla“nudi mogućnosti za osuvremenjivanje poučavanja i nastave putem lekcija za određene predmete, a sadrži i online tečajeve o ICT-u koje možete i sami polaziti.Portal za škole središnje je mjesto za razmjenu znanja i digitalnih nastavnih materijala, kao i za komunikaciju s kolegama putem foruma.

Stjecanje novih znanja, ali i prezentacija vlastitih iskustava nastavnicima je omogućeno sudjelovanjem na CARNetovoj korisničkoj konferenciji (CUC). CUC je međunarodno godišnje okupljanje informatičkih stručnjaka i gospodarstvenika iz područja ICT-a kao i širokog kruga CARNetovih korisnika i suradnika, koji uključuje učitelje i profesore u osnovnim i srednjim školama, CARNetove sistem inženjere i koordinatore, kao i sve članove znanstveno-istraživačke zajednice u Republici Hrvatskoj.

e.T. – e.Tečajevi za primjenu u nastavi namijenjeni su prvenstveno učiteljima i nastavnicima informatike u osnovnim i srednjim školama, ali i učiteljima i nastavnicima ostalih predmeta kao i nastavno-znanstvenom osoblju visokoškolskih ustanova, koji tradicionalan oblik nastave žele obogatiti novim oblicima učenja.

eLektire sadrže cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca, uključujući i ona s popisa obvezne školske lektire, u elektroničkom formatu.

e-Knjižnica je arhiva digitalnih knjiga i časopisa, dostupnih za čitanje u .pdf formatu svim članovima obrazovne, akademske i istraživačke zajednice - učenicima, nastavnicima, studentima, profesorima i znanstvenicima.

Svim ovim, ali i ostalim CARNetovim uslugama, možete pristupiti svojim elektroničkim identitetom koji vam otvara administrator imenika na vašoj ustanovi. S elektroničkim identitetom dobivate i e-mail adresu kojoj možete pristupati putem CARNetovog Webmaila. Za bilo kakva pitanja na raspolaganju vam jeCARNetov Helpdesk, telefonom, mailom i online.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 11. 3. 2014. 19:25

Što su to kolačići?

Vjerojatno ste primjetili da u zadnje vrijeme većina web stranica izbacuje poruku o nekakvim kolačićima. Što je to i čemu služe ti famozni kolačići (eng. Cookies) saznajte u ovom vodiču.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 9. 12. 2013. 15:45

Kako pretvoriti PDF u Word i obratno?

Kako najjednostavnije prebacivati datoteke između PDF i Word formata. Nije potrebno instalirati neki program, sve što Vam treba je internet.

Odsurfajte na stranicu www.pdfonline.com – kliknite na narančasti gumb Upload a File to Convert…

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 25. 10. 2013. 18:03

Kako koristiti Google pretragu druge države?

Kao što znate, kada posjetite Google tražilicu ona se prikazuje kao www.google.hr odnosno s nastavkom zemlje u kojoj se nalazite.

 

Google servis tražilica pomoću vašeg internet pretraživača prepoznaje iz koje je zemlje stigao upit, pa vas pomoću te informacije usmjerava na “lokalni” Google. Primjerice ako se nalazite u Španjolskoj, upis www.google.com-a u pretraživač će vas odvesti na www.google.es. Također su i rezultati pretraga prilagođeni zemlji iz koje ostvarujete upit.

Ovo može biti korisno ukoliko ste na putovanju i nalazite se u drugoj zemlji pa želite hrvatski Google ili ako iz nekog durgog razloga želite vidjeti kako izgleda njemački Google.

Kako bi to postigli samo dodajte “/ncr” na kraj pune adrese tražilice. Npr. za njemački Google upišite: “www.google.de/ncr”.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 13. 9. 2013. 23:25

Kako blokirti reklame na internetu?

U ovom vodiču pokazujemo trik nakon kojeg će Vam surfanje internetom biti ugodnije. Uz pomoć malenog dodatka za internet preglednik možete se rješiti dosadnih reklama :-)

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 28. 6. 2013. 11:41

Nove tehnologije i digitalni nastavni sadržaji

 

Je li učenje uz pomoć informacijsko-komunikacijske tehnologije (ICT) izvedivo? - pitanje je koje je danas potpuno bespredmetno, a sve su snage usmjerene u razmatranje na koji se način ICT može što primjerenije uklopiti u obrazovni proces.

Bilo da je riječ o tehnologiji ili metodologiji, takvo učenje istovremeno predstavlja i izazov i priliku.

Zahvaljujući primjeni ICT-a u nastavi, danas je realizacija obrazovnih programa uz interakciju moguća i na daljinu, što među ostalim omogućava pohađanje nastave onima koji zbog prostorne udaljenosti nisu u mogućnosti pratiti predavanja. Bilo da je riječ o digitalnim nastavnim materijalima, vježbama, prezentacijama, tečajevima ili programima koji se mogu preuzeti s Interneta, ili o pravim online materijalima koji uključuju i aktivne mentore kao i drugu vrstu podrške, učenje uz pomoć suvremene tehnologije je u posljednjih desetak godina prešlo put od radikalne i neprovjerene ideje do pouzdanog alata kojim se milijuni obrazovnih profesionalaca koriste svakodnevno u svojem radu.

U takvoj situaciji izuzetno važnu ulogu imaju učitelji i nastavnici, jer upravo oni u procesu poučavanja mogu iskoristiti velik potencijal informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta RH u suradnji s CARNetom osnovalo je Nacionalni portal za udaljeno učenje „Nikola Tesla“. Na navedenom je Portalu postavljeno po 70 lekcija iz matematike, fizike, biologije i kemije za srednje škole, što pokriva 80% gradiva nastavnoga programa. Ovi su digitalni sadržaji metodički i tehnološki razvijeni u skladu sa specifičnostima za učenje putem računala. Učenje i poučavanje je zanimljivo i jednostavno uz audio i video prikaze, animacije, grafičke elemente, simulacije i puno praktičnih primjera i zadataka za samoprocjenu znanja, koji učenicima omogućuju praktičan rad nakon kojeg dobiju povratnu informaciju o rezultatima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 11. 6. 2013. 17:55

1 - 2 - 3 pošalji veeeeeliku datoteku i ti!

Želite li poslati datoteku koja je prevelika za slanje e-mailom,
JUMBO mail je servis za vas!

JUMBO mail je besplatni Iskonov servis za slanje velikih datoteka (fotografija, glazbe, dokumenata i sl.) koje nije moguće slati kao privitak (attachment) u e-mailu.

Slanje datoteka ovim servisom brzo je i pouzdano, a omogućeno je hrvatskim internet korisnicima, dok je download datoteka omogućen svima.

Nakon što pošaljete datoteku, na e-mail ćete primiti potvrdu o slanju i link na vašu datoteku. I primatelj/lji će također dobiti e-mail poruku s linkom na datoteku, koja je na Iskonovom serveru dostupna za download 21 dana.

JUMBO mail servis ima antivirusnu zaštitu kojom se provjeravaju sve datoteke koje prolaze kroz ovaj servis.

Uslugu JUMBO mail servisa možete koristiti neograničeno.

Kako koristiti JUMBO mail?

Vrlo jednostavno. U formular za slanje upišite e-mail adrese i poruku, dodajte datoteku koju želite poslati i kliknite na gumb "pošaljite".
Slanje datoteka
možete slati fotografije, glazbu, nacrte, grafikone i ostale dokumente; datoteka koju šaljete može biti veličine do 700 MB
istovremeno možete poslati samo 1 datoteku; želite li odjednom slati više datoteka komprimirajte ih prije slanja i pošaljite kao jednu .zip ili .rar datoteku
datoteku možete poslati na više različitih e-mail adresa, koje međusobno odvojite zarezom
Primanje datoteka
pošiljatelj na e-mail dobiva potvrdu o poslanoj datoteki s linkom na istu
primatelj na svoju e-mal adresu dobiva poruku i link na kojem se nalazi datoteka; datoteka je dostupna za download 21 dana od slanja
moguće je najviše do 20 downloada iste datoteke

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 24. 5. 2013. 23:52
» Arhiva naših vijesti    
 


Vrijeme


 
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Za učenike

Vremenik za šk.god. 2018./2019. napisan je u programu MS Word. Za preuzimanje datoteke potreban je preglednik word dokumenta.
Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

 


Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja


Natjecanja i smotre

  

Oglasna ploča

Edukacija

 


Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak

Putujemo lijepom našom...

Razmjena knjiga

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
  • 192  policija
  • 194  hitna pomoć
  • 193  vatrogasci
  • 195  traganje i spašavanje na moru
  • 1987  pomoć na cestama
  • 18166  vremenska prognoza
  • 18981  opće informacije
  • 11888  telefonski imenik
  • 11802  međunarodni tel. imenik 

Odmori se, zaslužio si

           


Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 159866
Ovaj mjesec: 6883
Ovaj tjedan: 4
Danas: 4
preskoči na navigaciju