preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2018./2019. godinu


e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Riječi, riječi...

Sigurnost i zaštita
Info
Informator
19.10.2018. 11:41
III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba
U srijedu 24. listopada 2018. godine u 19 sati u prostorijama Hrvatskog školskog muzeja otvorit će se III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba “ULK 3”.

 

          

  

  

 


Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D F G H I J K L M N O P R S T V Z š ž č
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
QR kod stranice
Kalendar
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
18.10.2018. 08:50
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
Trgovina ljudima je ropstvo modernog doba čije su žrtve najčešće žene i djeca koji se seksualno iskorištavaju i tjeraju na prisilni rad. Procjenjuje se da u Europi godišnje nekoliko stotina tisuća ljudi postanu žrtvama trgovine ljudima.

Blagdani u RH
2018.

01. 01. Nova godina - Ponedjeljak
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Subota 
01. 04. Uskrs - Nedjelja
02. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Utorak
31. 05. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 06. Dan državnosti - Ponedjeljak
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 08. Velika Gospa - Srijeda
08. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
01. 11. Dan svih svetih - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda

Važni datumi
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


Novo u knjižnici

I colori per la pace

Jučer je našu školu posjetila talijanska delegacija i poklonila nam 2 primjerka časopisa I colori per la pace-Esposizione internazionale di disegni dei bambini da tutto il mondo  ( Boje za mir-internacionalna izložba dječjih radova iz cijelog svijeta)  gdje možete pogledati dječje likovne radove iz cijelog svijeta: Kine, Belgije, Australije...

Nadamo se da ćemo sljedeće godine u takvom časopisu ugledati i radove naše djece...

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 5. 4. 2017. 12:06

ČMUOS-knjige u ruksaku

1. Melita Rundek-150 medvjeda i jedna priča

                

2 Mali Guj i njegov zmuj / crta Frano Petruša ; piše Darko Macan

                        

3.Elijahova stolica / Igor Štiks

                              

4.Zmajić Kokos u svemiru / [tekst i ilustracije] Ingo Siegner ; [prevela i uredila Dunja Flegar]

                            

5.Izumi i otkrića : dnevnik i povijesni zapis : popraćen nesvakidašnjim i sjajnim trodimenzionalnim rekonstrukcijama / Peter Riley ; [tekst Peter Riley ; ilustracije Hemesh Alles ; 3D modeli David Hawcock; izvornik uredila Gaby Goldsack]

6.Povezani s djetetom / Igor Longo

7.Umni izazovi : otkrij točan odgovor elektroničkom olovkom! / sa španjolskog prevela Arijane Švigir

                              

8.Grad Zagreb / skupina autora

                            

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 1. 2. 2017. 13:04

Novi naslovi

Snježana Babić- Višnjić: Krugovi na vodi

U romanima Snježane Babić-Višnjić nema nepremostive razlike između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Prijateljstvo i ljubav ne znaju ni za kakve granice, pa čak ni one vremenske i prostorne. Rijeka će kao vremenski portal povezati  neobičnu  djevojčicu Janu čija je majka proglašena vješticom davne 1753. godine i jednog sasvim običnog dječaka koji se dosađuje pred kompjutorom. Ova priča  opčinila je sve članove žirija „Nagrade Grigor Vitez“ za 2015. godinu svojom toplinom i prirodnošću odnosa koji se razvija od prvobitnog međusobnog nepovjerenja i straha, pa sve  do velikog prijateljstva, ali i rastanka. Nagrađena je prvom nagradom za književni tekst za djecu.

 

Miro Gavran: Ljeto za pamćenje

Duhovit i zabavan roman koji započinje odlukom dječaka Luke da napiše roman o svojoj obitelji. Djed ga je molio da njega izuzme jer nije želio da se otkrije što on misli o susjedima, prijateljima, rođacima. Ni mami se ideja nije svidjela jer je smatrala da nisu obitelj koja bi mogla podnijeti umjetnika. I tatina primjedba ga je zaboljela... Poslije djedove četrdeset pete obljetnice mature, roman se počeo sam od sebe ispisivati. Nizali su se događaji u kojima je djed bio glavni lik. Što se to djedu dogodilo? Ljubav! Luki je bila dodijeljena uloga špijuna, no nije dugo izdržao u svojoj ulozi. Nije ni bilo potrebno. I on se zaljubio.

 

Zoran Pongrašić: Djevojčica koja je preskočila nebesa ili Gumi - Gumi


Priča govori o jedanaestogodišnjoj djevojčici koja je oboljela od leukemije, te nakon šestomjesečnog boravka i intenzivnog liječenja, pri čemu ostaje bez kose, izlazi iz bolnice. Mora ostaviti novostečene bolničke prijatelje i ponovo se suočiti sa svakodnevnicom, starim prijateljima, školom i životom. Zadaća je to koja nije laka. No Zoran Pongrašić je vrsni pripovjedač koji uspijeva zadržati vedar ton u cijeloj priči i na nekim stranicama nas čak i nasmijati. Naslov djela proizlazi iz popularne dječje igre "gumi - gumi". Djelo je kompozicijski podijeljeno prema etapama same igre, koja završava "nebesima". To je najteža etapa koju mnogi ne uspijevaju savladati, no naša djevojčica je pobijedivši svoju bolest već preskočila nebesa. Novo izdanje knjige uvrštene na popis lektire za peti razred.

 

Miro Gavran: Zaboravljeni sin

Mislav je mentalno lakše retardirani mladić koji se nakon šesnaest godina boravka u specijalnoj školi vraća u svoju obitelj. Brat i sestra nisu znali za njega, susjedi također. Istrgnut iz svijeta u kojemu je dotad živio, Mislav teško prihvaća novu okolinu, počinje voditi dnevnik i u njega upisivati svoja opažanja, dvojbe i patnje. No kad upozna djevojku Jasenku njegov život spoznaje još jedan do tada nepoznati osjećaj - ljubav.
"Zaboravljeni sin" kratki je roman Mire Gavrana, pisan u formi dnevničkih bilježaka ponekad tužnih, ponekad duhovitih no od početka do kraja emotivnih i toplih.

 

Nena Lončar: Bio sam pas i opet sam

 

Autorica Nena Lončar ovim je rukopisom odnijela i drugi puta za redom nagradu „Zvonko“ za najbolji prozni rukopis za djecu i mlade. Skrivajući se ili bolje duhovito se otkrivajući iza djevojačkog prezimena i krsnog imena, još duhovitije uzevši tako sebe predstavljenu kao prevoditeljicu s psećeg, ona opisuje „svoje“ pseće dogodovštine koje govore više o ljudima, njihovoj okrutnosti ali i dobroti. U centru zbivanja je pas Van Dog koji na taj način u prvom licu opisuje svoj, u početku nesretan život u kome ga nemilosrdno, hladno i sasvim neljudski ostavlja gazda. Prolazeći kroz svakojake putešestvije i dogodovštine, mijenjajući gospodare i kroz skitalački način života ulazeći u druge pseće „ostavljene“ živote, opisujući skitalački, ali i slobodarski način života sve do pronalaska dobrog čovjeka, autorica ispisuje vrlo emotivne višerazinske stranice, na već prepoznatljiv duhovit i često ciničan način, uz česte aluzije na stalna mjesta znane literature, povijesnih i aktualnih zbivanja.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 27. 9. 2016. 13:24

Hrvatske šume-svibanj 2016.

U najnovijem broju Hrvatskih šuma pročitajte o njezi opožarenih površina,sličnostima i razlikama između tajge i tundre,što je to hrastova pepelnica,zašto je Maksimir među elitom i još o raznim zanimljivim temama...

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 11. 5. 2016. 10:51

Dav Pilkey,Zgode i nezgode kapetana Gaćeše

Darko i Marko najbolji su prijatelji. Mnogo toga im je zajedničko, idu u četvrti razred osnovne škole i dane i sate provode zajedno. Marko je volio crtati, a Darko smišljati priče i iz toga je proizašla Darkova ideja da zajedno stvaraju stripove. Odmah su izmislili i glavnog junaka, a to je slavni kapetan Gaćeša, koji je mogao letjeti pomoću gumilastične sile. "Nikad ne podcjenjuj moć donjeg rublja!" - moto je ovih stripova. I tako je to počelo, a nastavilo se brojnim duhovitim zgodama i nezgodama, koje izlaze, za sada već u četiri nastavka.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 3. 2016. 11:24

Hrvatske šume-ožujak,2016.

Tema novog broja je 25 godina Hrvatskih šuma-tvrtka Hrvatske šume slavi 25 godina od svog osnutka. 21.3. se obilježava Svjetski dan šuma, a dan kasnije i Svjetski dan voda.O tome,o sanaciji ledoloma u Gorskom kotaru nakon dvije godine,o pansionu Lovački i o mnogim drugim zanimljivostima možete pročitati u ovom broju.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 3. 2016. 10:53

Hrvatske šume-siječanj/veljača 2016.

Iz novog broja časopisa za popularizaciju šumarstva" Hrvatske šume" izdvajamo intervju sa Ivanom Pavelićem,predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma,paulovnija (brzorastuća vrsta drveta)-prilika za zaradu ili opasnost za naš ekosustav?,nominacija bukovih šuma u Nacionalnim parkovima Sjeverni Velebit i Paklenica za zaštitu UNESCO-a.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 24. 2. 2016. 09:03

Zbirke pjesama

Pjesnici i supružnici Stjepan Kovačec-Štef i Biserka Marečić poklonili su knjižnici OŠ Jakovlje sljedeće zbirke pjesama: Za vašu dušu, Zatamnjene rijeke, Vilinske lasi z glibline z davnine, Još samo note,..črčkice huncutarije i druge živlejna bedarije…

Hvala im!

Svi zaljubljenici poezije mogu posuditi navedene knjige u knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 27. 1. 2016. 16:50
 


Vrijeme


 
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Za učenike

Vremenik za šk.god. 2018./2019. napisan je u programu MS Word. Za preuzimanje datoteke potreban je preglednik word dokumenta.
Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

 


Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja


Natjecanja i smotre

  

Oglasna ploča

Edukacija

 


Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak

Putujemo lijepom našom...

Razmjena knjiga

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
  • 192  policija
  • 194  hitna pomoć
  • 193  vatrogasci
  • 195  traganje i spašavanje na moru
  • 1987  pomoć na cestama
  • 18166  vremenska prognoza
  • 18981  opće informacije
  • 11888  telefonski imenik
  • 11802  međunarodni tel. imenik 

Odmori se, zaslužio si

           


Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 159865
Ovaj mjesec: 6882
Ovaj tjedan: 2
Danas: 2
preskoči na navigaciju