preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2018./2019. godinu


e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Riječi, riječi...

Sigurnost i zaštita
Info
Informator
19.10.2018. 11:41
III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba
U srijedu 24. listopada 2018. godine u 19 sati u prostorijama Hrvatskog školskog muzeja otvorit će se III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba “ULK 3”.

 

          

  

  

 


Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D F G H I J K L M N O P R S T V Z š ž č
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
QR kod stranice
Kalendar
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
18.10.2018. 08:50
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
Trgovina ljudima je ropstvo modernog doba čije su žrtve najčešće žene i djeca koji se seksualno iskorištavaju i tjeraju na prisilni rad. Procjenjuje se da u Europi godišnje nekoliko stotina tisuća ljudi postanu žrtvama trgovine ljudima.

Blagdani u RH
2018.

01. 01. Nova godina - Ponedjeljak
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Subota 
01. 04. Uskrs - Nedjelja
02. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Utorak
31. 05. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 06. Dan državnosti - Ponedjeljak
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 08. Velika Gospa - Srijeda
08. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
01. 11. Dan svih svetih - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda

Važni datumi
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


vijesti

Natjecanje u čitanju naglas

U ponedjeljak 22.10. u knjižnici ćemo provesti Natjecanje u čitanju naglas. Učenici 3,.4. i 5. razreda mogu se doći natjecati u 12 sati , a stariji učenici u pola 10.

Potrebno je odabrati knjigu po izboru, prilagođenu dobi, pročitati glasno, točno, izražajno jedan ulomak te reći par rečenica zašto si odabrao baš tu knjigu i zašto bi ju preporučio ostalima da ju pročitaju. 

Pobjednici nižih i viših razreda odlaze u 11.mjesecu na Županijsko natjecanje u Zagreb.

Svima sretno

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 19. 10. 2018. 11:14

Najljepši dojmovi

Odabrali smo najljepše dojmove učenika koji su sudjelovali u projektu Čitamo mi, u obitelji svi.

3.a (sadašnji 4.a)-Sven Vrabec

3.b- Doroteja Luški

PŠ -Tea Bezik

Učenici će biti pohvaljeni i nagrađeni.

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 3. 10. 2018. 12:16

Do baštine na krilima mašte

Do baštine na krilima mašte, naziv je ovogodišnje teme Nacionalnog kviza za poticanje čitanja.

Za ovaj kviz poslužite se sljedećim knjigama: 
Snježana Babić Višnjić: Andautonac
Nena Lončar: Sve o Evi 
Melita Rundek: Letači srebrnih krila

Kviz se provodi on-line u okviru Mjeseca hrvatske knjige i može se rješavati do 26.10.2018.

Pobjednik škole će biti odabran slučajnim odabirom i sudjeluje u izvlačenju glavne i utješnih nagrada  na završnoj svečanosti u NSK 15.11. 2018.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 4. 9. 2018. 10:50

Jozo Bozin poklon knjižnici

                                                          

Nakon dvije godine u našu školu je 14.5. opet došao poznati mađioničar Jozo Bozo. Zabavljao je, nasmijavao i učenicima nižih razreda ispričao priču o dječaku kojem je pomogao da postane dobar i učini dobra djela. Svake godine odabire drugu temu nastupa, prije 2 god. je djeci govorio o poštovanju, da poštuju druge i sebe, a ove godine o važnosti dobrote. Čarolija se događa samo dobrima. Osim samostalno izvođenih trikova, uključivao je i djecu koja su mu bila pomagači i za to su dobili i nagrade. Knjižnici je poklonio društvene igre Jozo Bozo i čarobni svijet. To su prve igračke u knjižnici. Hvala mu i veselimo se ponovnom susretu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 4. 6. 2018. 10:37

Čitamo mi, u obitelji svi

I ove godine sudjelujemo u projektu Čitamo mi, u obitelji svi. Danas su prvi učenici u 3.a i 3.b razredu ponijeli ruksak svojim kućama.U ruksaku se nalazi 7 knjiga koje će čitati zajedno sa svojim ukućanima i Bilježnica dojmova u koju će upisivati kako je to izgledalo u njihovim obiteljima i što im se svidjelo.

U 3.a prva je dobila ruksak Ema Seljan, a u 3.b Marija Franceković.

Želimo im dobru zabavu i ugodno čitanje i druženje s obitelji!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 19. 1. 2018. 11:26

Zvrkaonica

Niži razredi su sudjelovali na Zvrkaonici, radionici koju osmišljava, vodi i ostvaruje Siniša Cmrk, autor književnog djela Zvrk domaćinstvo, romana Nulti sat, a u pripremi je i  knjiga za djecu Blagdančica Slavljenčica. Djeca su se zabavila, nasmijala , uvježbala u stvaranju stihova i zainteresirala za mačka Pisa koji je pomogao napisati autoru knjigu. Šećer na kraju bio je mali Gabrijel iz 1.razreda koji mi je rekao:"Čuvaj knjigu, posle dojdem!" što je Sinišu                                                                            posebno razveselilo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 16. 11. 2017. 13:51

Laura Lazić u NSK

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 15. 11. 2017. Našu školu predstavljala je Laura Lazić koja je pobijedila na školskoj razini i bila odabrana da sudjeluje. U pratnji razrednice Darije Belinić i prijateljice iz razreda Martine Borovec , u prepunom predvorju knjižnice, napeto je pratila program i iščekivala izvlačenje nagrada. U uvodnom programu govorili su Višnja Cej, ravnateljica gradskih knjižnica grada Zagreba, izaslanica ministrice kulture Jelena Glavić-Perčin, a pozdrav iz Tavankuta uputila je Bernardica Ivanković, predsjednica Hrvatske čitaonice čiji su članovi također sudjelovali u kvizu. Kroz glavnu ceremoniju vodila nas je Ranka Javor, ravnateljica Hrvatskog centra za dječju knjigu. Prije izvlačenja nagrada program su obogatili operni pjevači HNK-a koji su izveli šest odabranih napjeva iz opere „Nikola Šubić Zrinski“. U izvlačenju su pomogli i pisci Sanja Pilić, Maja Brajko-Livaković i Tihomir Horvat koji su u par riječi zahvalili što su njihove knjige odabrane za kviz. Izvučeno je petnaest utješnih nagrada ( knjige ) i jedna glavna ( tablet ). Naša Laura nije izvučena za nagradu, ali su zato one otišle diljem Hrvatske od Rijeke do Osijeka. Glavna nagrada otišla je u Slatinu.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 16. 11. 2017. 14:46

Županijsko Natjecanje u čitanju naglas

Na županijskom Natjecanju u čitanju naglas učenica Lucija Mikulić, 3.b razred, osvojila je drugo mjesto u Zagrebačkoj županiji, a Lara Seljan iz 8.a treće mjesto u starijoj kategoriji. Bravo cure!

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 10. 11. 2017. 13:04

Proglašena pobjednica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja!

Pobjednica Nacionalnog kviza u poticanju čitanja na školskoj razini je Laura Lazić, učenica 8.b razreda. Uspješno je riješila on line kviz kao i ostali natjecatelji, ali je imala najviše sreće te je odabrana metodom slučajnog odabira.Za izvlačenje glavne i utješnih nagrada ulazi u krug zajedno sa ostalim pobjednicima u školskim i narodnim knjižnicama iz cijele Hrvatske. Hoće li i dalje imati sreće, saznat ćemo na završnoj svečanosti 15.11. u NSK. Čestitke Lauri i bravo za sve koji su uspješno rješili kviz. 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 6. 11. 2017. 09:56

Proglašeni pobjednici školskog natjecanja u čitanju naglas

Pobjednica školskog natjecanja u čitanju naglas u mlađoj kategoriji je Lucija Mikulić, a u starijoj kategoriji Lara Seljan.

Tako je odlučila komisija u čijem sastavu su osim mene bile i učiteljice hrvatskoga jezika Ana Milena Ristić, Kristina Kraljić i pedagoginja Aleksandra Đurđević .

                                                                                                                       

Svim natjecateljima čestitke, a posebno pobjednicama kojima želimo puno sreće na županijskom natjecanju u čitanju naglas u Zagrebu, 8.11.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 26. 10. 2017. 15:37

Natjecanje u čitanju naglas Vijest ima dokument u privitku

I ove godine organizirali smo školsko natjecanje u čitanju naglas u dvije kategorije: mlađoj i starijoj. U mlađoj kategoriji sudjeluju učenici 3., 4. i 5. razreda, a provest će se u srijedu 25.10. u 12 25- 14 sati u knjižnici. Učenici 6, 7 i 8. razreda mogu se prijaviti i čitati naglas 25. 10. u 10 45. Pobjednici odlaze na županijsko natjecanje u Gradsku knjižnicu u Zagrebu 8.11. 2017

Svim natjecateljima žeilmo da se dobro pripreme i uspjeh neće izostati!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 18. 10. 2017. 12:00

Wiki-dveri 7-prvi sastanak

Ovogodišnji Wiki-dveri započeli su  prvim sastankom mentora iz svake škole, uključene u projekt , jučer u 13 sati u prostoru Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću.

I ove godine sa nama je Ivica Ivanković, etnolog, radijski urednik od kojeg smo dobili korisne savjete na koji način raditi i koji je otvoren za suradnju. Kako je tema folklorna baština, područje je široko i mogu se izabrati razne teme od lončarstva. keramike, plesa, pjesme do starih recepata i pogrebnih običaja. Potvrđeno je da ćemo na izlet u Trakošćan i Lepoglavu ići 13.3., a završna svečanost će biti 8.5. 2018.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 17. 10. 2017. 10:22

Poziv za sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Što je nacionalni kviz za poticanje čitanja?
Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje za mlade čitatelje. Provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

Tko je organizator kviza?
KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
Hrvatski centar za dječju knjigu
Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom

Naslov i tema kviza u 2017. godini

ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE  

Za ovaj kviz poslužite se sljedećim knjigama: 
MAJA BRAJKO LIVAKOVIĆ: Milijunaši
TIHOMIR HORVAT: Mali ratnik
SANJA PILIĆ: Pošalji mi poruku
Način provođenja kviza
Nacionalni kviz za poticanje čitanja  provodi se on line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i u dijaspori.
 
Upitnici se rješavaju najkasnije do 28.10.2017.   
                                                                                                                                                           
                              
  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 5. 10. 2017. 14:27

Besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba

Podijelite užitak čitanja sa svojim djetetom! Upišite ga besplatno u Knjižnice grada Zagreba!

Knjižnice grada Zagreba su početkom ove godine u suradnji s Gradom Zagrebom, kao mjeru poticanja čitanja te nastojanja da knjižnice budu mjesto na kojima se neće samo čitati nego i sudjelovati u brojnim programima, pokrenuli projekt za roditelje i djecu pod nazivom Ja čitam. U prvoj fazi provedbe projekta Knjižnice grada Zagreba i Grad Zagreb omogućili su svoj djeci i mladima do 15 godina starosti besplatan upis u mrežu knjižnica.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 28. 9. 2017. 11:08

Pretplata na dječje časopise

Dragi učenici! I ove godine se možete pretplatiti na časopise Modra lasta, Smib, Radost, Prvi izbor i Moj planet. Narudžbenice koje su popunili vaši roditelji možete donijeti u knjižnicu do 15.10. Cijene pretplata su ostale iste.

                

                      ČASOPISI PRETPLATA-šk.god. 2016./2017.                                              

                               polugodišnja                 godišnja

RADOST           80kn                         150kn    

SMIB                75kn                         150kn     

PRVI IZBOR       80 kn                       160kn       

MOJ PLANET      90 kn                      180kn

MODRA LASTA    75 kn                     150kn

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 9. 2016. 10:45

Dojmovi učenika-Čitamo mi, u obitelji svi

Ruksak putuje od učenika do učenika već više od 2 mjeseca. Učenici su zapisivali pozitivne dojmove u Bilježnicu dojmova, a neki su nacrtali kako se čita u njihovoj obitelji i nalijepili zajedničku fotografiju, a bilo je i učeničkih pjesama o projektu. 

"Čitamo mi u obitelji svi, 

ovaj projekt je najbolji.

Svi se veselimo 

naprtnjači s knjigama.

Jedva čekamo knjige 

s raznim  igrama."

                                   Mirjam Jurić-Orlić, 3.a

Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi"

vole učenici svi.

Ukućani moji, pročitaju redak koji, 

zato čitajte i vi,ove knjige, kao i mi!   

                                                 Klara Fijan, 3.a

 

Interesantan je bio prijedlog Ivana Ćusaka iz 3.a ;"Super vam je projekt, a za sljedeću godinu predlažem projekt "Igramo se mi, u obitelji svi!."

dojmovi

Ovaj vikend organizirao sam "Ivanovu knjižnicu" . Svi su mislili da se šalim...Ispekli smo kokice i umjesto gledanja televizije, čitali smo knjige... Hvala vam na ruksaku..- Ivan Ćusak,3.a   

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 5. 4. 2017. 12:43

Idemo na izlet!

Nakon uspješno obavljenog zadatka tj. završetka slikovnice o legendama svetaca iz Jakovlja, Mladi knjižničari s knjižničarkom i ostalim sudionicima  projekta Wiki dveri,  odlaze u četvrtak 30. 3. 2017. na zasluženi izlet u Kumrovec i Veliki Tabor. Knjižnica taj dan neće raditi.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 28. 3. 2017. 12:08

Ljepota različitosti

Učenice 6.a razreda koje su sudjelovale u projektu Čitanjem do zvijezda napravile su plakat Ljepota različitosti, a to je ujedno bila i  tema ovogodišnjeg projekta.

Tim plakatom su htjele potaknuti ostale da pročitaju te knjige jer su jako poučne i interesantne, a sve tri govore o ljepoti različitih ljudi, ljudi koji su malo drugačiji od nas ( dječak s posebnim potrebama, djevojčica bez kose, dječak daltonist) i da ih ne treba osuđivati već poštivati,prihvatiti takve kakvi jesu jer..." ipak smo svi mi tek obični ljudi, i jedino što je važno to je da li je netko dobar ili nije."

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 3. 2017. 11:57

ČMUS

Već mjesec dana ruksak sa knjigama se izmjenjuje od jedne do druge obitelji. Povratni komentari su dobri, svima se projekt sviđa,  uživali su u obiteljskom čitanju i svatko je pronašao nešto za sebe. Djeca vole strip Mali Guj i njegov zmuj, odrasli Povezani s djetetom , a zajedno vole provjeriti znanje odgovarajući na pitanja u knjizi Umni izazovi. U razredu svi nestrpljivo  čekaju da dobiju ruksak. Dojmovi u Bilježnici dojmova su pozitivni, a  ima i lijepih slika zajedničkog čitanja u obitelji.

Evo nekih zapisa: 

"Meni se najviše dopala slikovnica Zmajić Kokos u svemiru, jer vjerujem da nismo jedini u Galaksiji.Bratu se dopao strip "Mali Guj i njegov zmuj, a mami je bila zabavna knjiga 150 medvjeda i jedna priča jer govori o tome da djeca sama trebaju pisati zadaću." Marko, PŠ Igrišće

"Čitanje u obitelji je zabavno i sretna sam što je ruksak s knjigama bio kod mene. Voljela bih imati kod kuće knjigu Umni izazovi." Karolina, 3.r

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 27. 2. 2017. 12:30

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda koje je održano u petak 24.2. 2017. u OŠ Bartola Kašića sudjelovale su 3 učenice iz 6.a razreda: Matea Magdalenić, Petra Cipek i Nikolina Mirković. Natjecanje se sastojalo od pismenog ispita gdje se provjeravalo znanje vezano za  3 knjige koje je trebalo pročitati: Bijeli klaun-D.Miloša, Gumi-gumi-Z.Pongrašića i Zaboravljeni sin-M. Gavrana.Svi su se složili da je test bio dosta težak jer osim dobrog razumijevanja romana, trebalo je pokazati i zavidno znanje iz hrvatskoga jezika (vrste  karakterizacije, stilska sredstva..) Ove godine se nismo uspjeli plasirati na državno natjecanje, ali sljedeće godine ćemo opet pokušati... 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 27. 2. 2017. 09:18

Početak projekta "Čitamo mi, u obitelji svi" Vijest ima dokument u privitku

Danas prvi učenik iz trećih razreda uzima ruksak sa knjigama i nosi ga kući. U ruksaku se nalazi 8 knjiga koje će zajedno s roditeljima čitati, komentirati pročitano i dojmove zapisati u Bilježnicu dojmova koja se također nalazi u ruksaku. Knjige će vratiti u srijedu, a sljedeći petak će ih dobiti drugi učenik i tako redom do kraja školske godine. Na kraju ćemo izabrati najljepši dojam o boravljenju ruksaka u obitelji i proglasiti pobjednika.

U 3.b razredu prvi je ruksak dobio Jurica Mirković. Rekao je da mu je danas najsretniji dan! 

U trećem razredu u Područnoj školi Igrišće ruksak je dobila Karolina Vdović, a u 3.a razredu Leona Hajrizi.

          

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 20. 1. 2017. 10:13
» Arhiva naših vijesti    
 


Vrijeme


 
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Za učenike

Vremenik za šk.god. 2018./2019. napisan je u programu MS Word. Za preuzimanje datoteke potreban je preglednik word dokumenta.
Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

 


Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja


Natjecanja i smotre

  

Oglasna ploča

Edukacija

 


Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak

Putujemo lijepom našom...

Razmjena knjiga

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
  • 192  policija
  • 194  hitna pomoć
  • 193  vatrogasci
  • 195  traganje i spašavanje na moru
  • 1987  pomoć na cestama
  • 18166  vremenska prognoza
  • 18981  opće informacije
  • 11888  telefonski imenik
  • 11802  međunarodni tel. imenik 

Odmori se, zaslužio si

           


Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 159866
Ovaj mjesec: 6883
Ovaj tjedan: 4
Danas: 4
preskoči na navigaciju