preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2018./2019. godinu


e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Info
Informator
16.08.2018. 09:08
Stručni skup „Knjižnica – mjesto društvenog i osobnog razvoja“
U petak, 30. studenoga 2018. godine, u 10 sati u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića Zaprešić održat će se stručni skup pod nazivom „Knjižnica – mjesto društvenog i osobnog razvoja“. 

 

          

  

  

 


Riječi, riječi...

Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D F G H I J K L M N O P R S T V Z š ž č
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
Sigurnost i zaštita
QR kod stranice
Kalendar
13. kolovoza - Međunarodni dan ljevaka
13.08.2018. 09:18
13. kolovoza - Međunarodni dan ljevaka
Međunarodni dan  ljevaka je dan kojim se diljem svijeta pokušava pobuditi svijest o prednostima i nedostacima te osobine. Britanski Klub ljevaka je 13. kolovoza 1992. po prvi puta organizirao obilježavanje Međunarodnog dana ljevaka.

Blagdani u RH
2018.

01. 01. Nova godina - Ponedjeljak
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Subota 
01. 04. Uskrs - Nedjelja
02. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Utorak
31. 05. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 06. Dan državnosti - Ponedjeljak
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 08. Velika Gospa - Srijeda
08. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
01. 11. Dan svih svetih - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda

Važni datumi
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


vijesti

Jozo Bozin poklon knjižnici

                                                          

Nakon dvije godine u našu školu je 14.5. opet došao poznati mađioničar Jozo Bozo. Zabavljao je, nasmijavao i učenicima nižih razreda ispričao priču o dječaku kojem je pomogao da postane dobar i učini dobra djela. Svake godine odabire drugu temu nastupa, prije 2 god. je djeci govorio o poštovanju, da poštuju druge i sebe, a ove godine o važnosti dobrote. Čarolija se događa samo dobrima. Osim samostalno izvođenih trikova, uključivao je i djecu koja su mu bila pomagači i za to su dobili i nagrade. Knjižnici je poklonio društvene igre Jozo Bozo i čarobni svijet. To su prve igračke u knjižnici. Hvala mu i veselimo se ponovnom susretu.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 4. 6. 2018. 10:37

Čitamo mi, u obitelji svi

I ove godine sudjelujemo u projektu Čitamo mi, u obitelji svi. Danas su prvi učenici u 3.a i 3.b razredu ponijeli ruksak svojim kućama.U ruksaku se nalazi 7 knjiga koje će čitati zajedno sa svojim ukućanima i Bilježnica dojmova u koju će upisivati kako je to izgledalo u njihovim obiteljima i što im se svidjelo.

U 3.a prva je dobila ruksak Ema Seljan, a u 3.b Marija Franceković.

Želimo im dobru zabavu i ugodno čitanje i druženje s obitelji!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 19. 1. 2018. 11:26

Zvrkaonica

Niži razredi su sudjelovali na Zvrkaonici, radionici koju osmišljava, vodi i ostvaruje Siniša Cmrk, autor književnog djela Zvrk domaćinstvo, romana Nulti sat, a u pripremi je i  knjiga za djecu Blagdančica Slavljenčica. Djeca su se zabavila, nasmijala , uvježbala u stvaranju stihova i zainteresirala za mačka Pisa koji je pomogao napisati autoru knjigu. Šećer na kraju bio je mali Gabrijel iz 1.razreda koji mi je rekao:"Čuvaj knjigu, posle dojdem!" što je Sinišu                                                                            posebno razveselilo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 16. 11. 2017. 13:51

Laura Lazić u NSK

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 15. 11. 2017. Našu školu predstavljala je Laura Lazić koja je pobijedila na školskoj razini i bila odabrana da sudjeluje. U pratnji razrednice Darije Belinić i prijateljice iz razreda Martine Borovec , u prepunom predvorju knjižnice, napeto je pratila program i iščekivala izvlačenje nagrada. U uvodnom programu govorili su Višnja Cej, ravnateljica gradskih knjižnica grada Zagreba, izaslanica ministrice kulture Jelena Glavić-Perčin, a pozdrav iz Tavankuta uputila je Bernardica Ivanković, predsjednica Hrvatske čitaonice čiji su članovi također sudjelovali u kvizu. Kroz glavnu ceremoniju vodila nas je Ranka Javor, ravnateljica Hrvatskog centra za dječju knjigu. Prije izvlačenja nagrada program su obogatili operni pjevači HNK-a koji su izveli šest odabranih napjeva iz opere „Nikola Šubić Zrinski“. U izvlačenju su pomogli i pisci Sanja Pilić, Maja Brajko-Livaković i Tihomir Horvat koji su u par riječi zahvalili što su njihove knjige odabrane za kviz. Izvučeno je petnaest utješnih nagrada ( knjige ) i jedna glavna ( tablet ). Naša Laura nije izvučena za nagradu, ali su zato one otišle diljem Hrvatske od Rijeke do Osijeka. Glavna nagrada otišla je u Slatinu.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 16. 11. 2017. 14:46

Županijsko Natjecanje u čitanju naglas

Na županijskom Natjecanju u čitanju naglas učenica Lucija Mikulić, 3.b razred, osvojila je drugo mjesto u Zagrebačkoj županiji, a Lara Seljan iz 8.a treće mjesto u starijoj kategoriji. Bravo cure!

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 10. 11. 2017. 13:04

Proglašena pobjednica Nacionalnog kviza za poticanje čitanja!

Pobjednica Nacionalnog kviza u poticanju čitanja na školskoj razini je Laura Lazić, učenica 8.b razreda. Uspješno je riješila on line kviz kao i ostali natjecatelji, ali je imala najviše sreće te je odabrana metodom slučajnog odabira.Za izvlačenje glavne i utješnih nagrada ulazi u krug zajedno sa ostalim pobjednicima u školskim i narodnim knjižnicama iz cijele Hrvatske. Hoće li i dalje imati sreće, saznat ćemo na završnoj svečanosti 15.11. u NSK. Čestitke Lauri i bravo za sve koji su uspješno rješili kviz. 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 6. 11. 2017. 09:56

Proglašeni pobjednici školskog natjecanja u čitanju naglas

Pobjednica školskog natjecanja u čitanju naglas u mlađoj kategoriji je Lucija Mikulić, a u starijoj kategoriji Lara Seljan.

Tako je odlučila komisija u čijem sastavu su osim mene bile i učiteljice hrvatskoga jezika Ana Milena Ristić, Kristina Kraljić i pedagoginja Aleksandra Đurđević .

                                                                                                                       

Svim natjecateljima čestitke, a posebno pobjednicama kojima želimo puno sreće na županijskom natjecanju u čitanju naglas u Zagrebu, 8.11.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 26. 10. 2017. 15:37

Natjecanje u čitanju naglas Vijest ima dokument u privitku

I ove godine organizirali smo školsko natjecanje u čitanju naglas u dvije kategorije: mlađoj i starijoj. U mlađoj kategoriji sudjeluju učenici 3., 4. i 5. razreda, a provest će se u srijedu 25.10. u 12 25- 14 sati u knjižnici. Učenici 6, 7 i 8. razreda mogu se prijaviti i čitati naglas 25. 10. u 10 45. Pobjednici odlaze na županijsko natjecanje u Gradsku knjižnicu u Zagrebu 8.11. 2017

Svim natjecateljima žeilmo da se dobro pripreme i uspjeh neće izostati!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 18. 10. 2017. 12:00

Wiki-dveri 7-prvi sastanak

Ovogodišnji Wiki-dveri započeli su  prvim sastankom mentora iz svake škole, uključene u projekt , jučer u 13 sati u prostoru Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću.

I ove godine sa nama je Ivica Ivanković, etnolog, radijski urednik od kojeg smo dobili korisne savjete na koji način raditi i koji je otvoren za suradnju. Kako je tema folklorna baština, područje je široko i mogu se izabrati razne teme od lončarstva. keramike, plesa, pjesme do starih recepata i pogrebnih običaja. Potvrđeno je da ćemo na izlet u Trakošćan i Lepoglavu ići 13.3., a završna svečanost će biti 8.5. 2018.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 17. 10. 2017. 10:22

Poziv za sudjelovanje u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja

Što je nacionalni kviz za poticanje čitanja?
Nacionalni kviz za poticanje čitanja je natjecanje za mlade čitatelje. Provodi se u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

Tko je organizator kviza?
KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
Hrvatski centar za dječju knjigu
Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom

Naslov i tema kviza u 2017. godini

ČITANJE NE DOLAZI U PITANJE  

Za ovaj kviz poslužite se sljedećim knjigama: 
MAJA BRAJKO LIVAKOVIĆ: Milijunaši
TIHOMIR HORVAT: Mali ratnik
SANJA PILIĆ: Pošalji mi poruku
Način provođenja kviza
Nacionalni kviz za poticanje čitanja  provodi se on line u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske a putem knjižnica, škola i kulturnih društava i u dijaspori.
 
Upitnici se rješavaju najkasnije do 28.10.2017.   
                                                                                                                                                           
                              
  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 5. 10. 2017. 14:27

Besplatan upis u Knjižnice grada Zagreba

Podijelite užitak čitanja sa svojim djetetom! Upišite ga besplatno u Knjižnice grada Zagreba!

Knjižnice grada Zagreba su početkom ove godine u suradnji s Gradom Zagrebom, kao mjeru poticanja čitanja te nastojanja da knjižnice budu mjesto na kojima se neće samo čitati nego i sudjelovati u brojnim programima, pokrenuli projekt za roditelje i djecu pod nazivom Ja čitam. U prvoj fazi provedbe projekta Knjižnice grada Zagreba i Grad Zagreb omogućili su svoj djeci i mladima do 15 godina starosti besplatan upis u mrežu knjižnica.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 28. 9. 2017. 11:08

Pretplata na dječje časopise

Dragi učenici! I ove godine se možete pretplatiti na časopise Modra lasta, Smib, Radost, Prvi izbor i Moj planet. Narudžbenice koje su popunili vaši roditelji možete donijeti u knjižnicu do 15.10. Cijene pretplata su ostale iste.

                

                      ČASOPISI PRETPLATA-šk.god. 2016./2017.                                              

                               polugodišnja                 godišnja

RADOST           80kn                         150kn    

SMIB                75kn                         150kn     

PRVI IZBOR       80 kn                       160kn       

MOJ PLANET      90 kn                      180kn

MODRA LASTA    75 kn                     150kn

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 9. 2016. 10:45

Dojmovi učenika-Čitamo mi, u obitelji svi

Ruksak putuje od učenika do učenika već više od 2 mjeseca. Učenici su zapisivali pozitivne dojmove u Bilježnicu dojmova, a neki su nacrtali kako se čita u njihovoj obitelji i nalijepili zajedničku fotografiju, a bilo je i učeničkih pjesama o projektu. 

"Čitamo mi u obitelji svi, 

ovaj projekt je najbolji.

Svi se veselimo 

naprtnjači s knjigama.

Jedva čekamo knjige 

s raznim  igrama."

                                   Mirjam Jurić-Orlić, 3.a

Projekt "Čitamo mi, u obitelji svi"

vole učenici svi.

Ukućani moji, pročitaju redak koji, 

zato čitajte i vi,ove knjige, kao i mi!   

                                                 Klara Fijan, 3.a

 

Interesantan je bio prijedlog Ivana Ćusaka iz 3.a ;"Super vam je projekt, a za sljedeću godinu predlažem projekt "Igramo se mi, u obitelji svi!."

dojmovi

Ovaj vikend organizirao sam "Ivanovu knjižnicu" . Svi su mislili da se šalim...Ispekli smo kokice i umjesto gledanja televizije, čitali smo knjige... Hvala vam na ruksaku..- Ivan Ćusak,3.a   

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 5. 4. 2017. 12:43

Idemo na izlet!

Nakon uspješno obavljenog zadatka tj. završetka slikovnice o legendama svetaca iz Jakovlja, Mladi knjižničari s knjižničarkom i ostalim sudionicima  projekta Wiki dveri,  odlaze u četvrtak 30. 3. 2017. na zasluženi izlet u Kumrovec i Veliki Tabor. Knjižnica taj dan neće raditi.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 28. 3. 2017. 12:08

Ljepota različitosti

Učenice 6.a razreda koje su sudjelovale u projektu Čitanjem do zvijezda napravile su plakat Ljepota različitosti, a to je ujedno bila i  tema ovogodišnjeg projekta.

Tim plakatom su htjele potaknuti ostale da pročitaju te knjige jer su jako poučne i interesantne, a sve tri govore o ljepoti različitih ljudi, ljudi koji su malo drugačiji od nas ( dječak s posebnim potrebama, djevojčica bez kose, dječak daltonist) i da ih ne treba osuđivati već poštivati,prihvatiti takve kakvi jesu jer..." ipak smo svi mi tek obični ljudi, i jedino što je važno to je da li je netko dobar ili nije."

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 3. 2017. 11:57

ČMUS

Već mjesec dana ruksak sa knjigama se izmjenjuje od jedne do druge obitelji. Povratni komentari su dobri, svima se projekt sviđa,  uživali su u obiteljskom čitanju i svatko je pronašao nešto za sebe. Djeca vole strip Mali Guj i njegov zmuj, odrasli Povezani s djetetom , a zajedno vole provjeriti znanje odgovarajući na pitanja u knjizi Umni izazovi. U razredu svi nestrpljivo  čekaju da dobiju ruksak. Dojmovi u Bilježnici dojmova su pozitivni, a  ima i lijepih slika zajedničkog čitanja u obitelji.

Evo nekih zapisa: 

"Meni se najviše dopala slikovnica Zmajić Kokos u svemiru, jer vjerujem da nismo jedini u Galaksiji.Bratu se dopao strip "Mali Guj i njegov zmuj, a mami je bila zabavna knjiga 150 medvjeda i jedna priča jer govori o tome da djeca sama trebaju pisati zadaću." Marko, PŠ Igrišće

"Čitanje u obitelji je zabavno i sretna sam što je ruksak s knjigama bio kod mene. Voljela bih imati kod kuće knjigu Umni izazovi." Karolina, 3.r

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 27. 2. 2017. 12:30

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Na županijskom natjecanju Čitanjem do zvijezda koje je održano u petak 24.2. 2017. u OŠ Bartola Kašića sudjelovale su 3 učenice iz 6.a razreda: Matea Magdalenić, Petra Cipek i Nikolina Mirković. Natjecanje se sastojalo od pismenog ispita gdje se provjeravalo znanje vezano za  3 knjige koje je trebalo pročitati: Bijeli klaun-D.Miloša, Gumi-gumi-Z.Pongrašića i Zaboravljeni sin-M. Gavrana.Svi su se složili da je test bio dosta težak jer osim dobrog razumijevanja romana, trebalo je pokazati i zavidno znanje iz hrvatskoga jezika (vrste  karakterizacije, stilska sredstva..) Ove godine se nismo uspjeli plasirati na državno natjecanje, ali sljedeće godine ćemo opet pokušati... 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 27. 2. 2017. 09:18

Početak projekta "Čitamo mi, u obitelji svi" Vijest ima dokument u privitku

Danas prvi učenik iz trećih razreda uzima ruksak sa knjigama i nosi ga kući. U ruksaku se nalazi 8 knjiga koje će zajedno s roditeljima čitati, komentirati pročitano i dojmove zapisati u Bilježnicu dojmova koja se također nalazi u ruksaku. Knjige će vratiti u srijedu, a sljedeći petak će ih dobiti drugi učenik i tako redom do kraja školske godine. Na kraju ćemo izabrati najljepši dojam o boravljenju ruksaka u obitelji i proglasiti pobjednika.

U 3.b razredu prvi je ruksak dobio Jurica Mirković. Rekao je da mu je danas najsretniji dan! 

U trećem razredu u Područnoj školi Igrišće ruksak je dobila Karolina Vdović, a u 3.a razredu Leona Hajrizi.

          

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 20. 1. 2017. 10:13

Čitanjem do zvijezda

U našoj školi provedeno je školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda u kojem su sudjelovale 3 učenice iz 6.a razreda- Matea Magdalenić,Petra Cipek i Nikolina Mirković. Odgovarale su na pitanja vezana za tri knjige koje su trebale pročitati-Miro Gavran-Zaboravljeni sin, Damir Miloš-Bijeli klaun, Zoran Pongrašić-Djevojčica koja je preskočila nebesa ili Gumi-gumi.

Test su uspjele uspješno riješiti i one kao ekipa idu dalje na županijsko natjecanje koje će se održati u 2.mjesecu.

Želimo im puno uspjeha!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 13. 12. 2016. 12:37

Nacionalno natjecanje u čitanju naglas Vijest ima dokument u privitku

Pobjednica županijskog natjecanja u čitanju naglas učenica Karla Coha  i ja bili smo u Sisku 17. i 18.11. na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas u organizaciji Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac iz  Siska. Sa ostalim pobjednicima,predstavnicima svojih županija, bili smo smješteni u hotelu Panonija.

Natjecanje je održano u Domu kulture Kristalna kocka vedrine, prvi dan su nastupali i bili proglašeni pobjednici u mlađoj kategoriji,drugi dan u starijoj kategoriji. Posebno su nas se dojmili dječji nastupi prije svakog natjecanja vezani uz Priče iz davnine koje su bile ovogodišnja tema Natjecanja te voditeljice Ivana Brlić Mažuranić i Kosjenka. Usput smo i nešto naučile o povijesti Siska i nasmijale se uz odličnog vodiča iz Gradskog muzeja Sisak. Bilo je za svaku pohvalu,hvala svima koji su nam omogućili boravak i nadamo se da ćemo sljedeće godine opet doći, a možda i biti među prva tri pobjednika državnog natjecanja u čitanju naglas. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 21. 11. 2016. 11:06

Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja

Bili smo na završnoj svečanosti Nacionalnog kviza za poticanje čitanja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Bez obzira što nismo osvojili nagradu, dobro smo se zabavili slušajući KGZ band i nasmijali dramatizaciji teksta Mire Gavrana "Ljeto za pamćenje" koji su izveli glumci Doris Pinčić Rogoznica i Robert Kurbaša. Gosti su također bili pisci čije smo knjige čitali za kviz: Snježana Babić Višnjić, Nena Lončar i Miro Gavran. 

S nestrpljenjem iščekujemo novi kviz za poticanje čitanja!

       

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 16. 11. 2016. 12:34

Proglašen pobjednik Nacionalnog kviza za poticanje čitanja!

Ove godine pobjednik Nacionalnog kviza za poticanje čitanja je Martin Vrabec, učenik 7.a razreda koji je uspješno riješio on line kviz. Čestitamo! 

Držimo fige da osvoji glavnu nagradu-tablet računalo ili barem neku od sporednih. Da li će imati sreće, saznat ćemo u utorak 15.11.2016. kad ćemo otići na završnu svečanost i na javno izvlačenje i dodjelu nagrada u NSK. 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 10. 11. 2016. 09:39

Karla Coha osvojila prvo mjesto!

Na Županijskom natjecanju u čitanju naglas koje je održano jučer u Gradskoj knjižnici na Starčevićevom trgu u Zagrebu učenica Karla Coha iz 8.a razreda osvojila je prvo mjesto! Bravo,Karla! Pročitala je ulomak iz knjige Dnevnik Anne Frank. Učenica Rafaela Tokić iz 4. razreda se nije uspjela plasirati među prve tri natjecateljice. Pročitala je ulomak iz Knjige o džungli.

Karli želimo puno uspjeha na Nacionalnom natjecanju u čitanju naglas u Sisku,17.11.2016.!

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 28. 10. 2016. 14:12

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Sudjeluj u kvizu i osvoji nagrade!

I ove godine KGZ provodi kviz za poticanje čitanje koji se rješava online.

Ove godine tema je Čitam sto na sat. Za ovaj kviz potražite u knjižnici sljedeće knjige:

:

Dođite u knjižnicu i uz pomoć knjižničarke riješite kviz!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 22. 9. 2016. 13:45

Hrvatski olimpijski dan 10.9.

Povodom Hrvatskog olimpijskog dana u knjižnici je izloženo 7 slikovnica iz serijala Olimpijske priče - Snježna kraljica, Igranje s vjetrom, Veliki Sergej, Gospođica Hoppla, Spretni Leon, Makata Taka Hela. U njima možete pročitati o životu poznatih sportaša koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama: Janica Kostelić, Sergej Bubka, Sonja Henie, Paul Elvstrom, Leon Štukelj, Billy Mills. A kako su nastale Olimpijske igre i zašto se tako zovu, pročitajte u slikovnici  Igre bogova.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 8. 9. 2016. 13:41

Početak školske godine Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 8. 9. 2016. 13:29

Wiki dveri V-završna svečanost

Jučer je u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću održana završna svečanost projekta Wiki-dveri V-Povijesna baština zaprešićkoga kraja. Učenici naše škole-Mladi knjižničari su uz voditeljicu projekta Janju Severović vodili program i najavljivali škole tj.učenike koji su također sudjelovali u projektu. Svatko od njih je  ukratko prikazao što su napravili. Na kraju smo mi domaćini rekli par riječi o našem radu-potresu u Jakovlju 1880.godine koji smo prikazali kroz strip. Svi su dobili priznanja za sudjelovanje u projektu Wiki-dveri V.

Više o projektu i kako izgleda naš strip pročitajte na stranici Wiki-dveri.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 1. 6. 2016. 10:27

22.svibnja-Međunarodni dan biološke raznolikosti

Hrvatska je po svojoj biološkoj raznolikosti jedna od najbogatijih zemalja u Europi, što može zahvaliti svom specifičnom zemljopisnom položaju. 

Velika raznolikost staništa i relativno rijetka naseljenost ljudima zaslužna je što u našoj zemlji prema procjeni ima od 50 do 100 tisuća živućih vrsta, iako je broj poznatih vrsta zasad 38 tisuća. 

Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj obilježava se u subotu, 21. svibnja, od 11 sati u zagrebačkom Zoološkom vrtu u Parku Maksimir.

Prilikom obilježavanja organiziran je niz edukativnih i zabavnih radionica kojima je cilj upoznati posjetitelje s bogatstvom biološke raznolikosti u Hrvatskoj. 

Između ostaloga, posjetitelje se kroz edukativne ture želi pobliže upoznati s pticama, vodozemcima, gmazovima, paucima i biljnim vrstama parka. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 20. 5. 2016. 11:56

Wiki dveri-izlet

Sutra knjižnica neće raditi jer mladi knjižničari uključeni u projekt Wiki dveri odlaze s knjižničarkom na izlet-posjet Muzeju krapinskih neandertalaca, posjet Muzeju seljačkih buna i ručak u pizzeriji Oro Goro.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 18. 5. 2016. 12:05

Mostovi tolerancije-4. radionica

Na  4 .radionici projekta Mostovi tolerancije osim učenika 8.a sudjelovali su i njihovi roditelji i nekoliko učitelja OŠ Jakovlje. Radionicu je vodila psihologinja Ana Marija Španić iz Poliklinike za zaštitu djece, a tema je bila Cyberbulling-elektroničko nasilje među vršnjacima. Nakon predavanja što je, a što nije cyberbulling, koje su prednosti i nedostaci Interneta, svi sudionici dižući papiriće iznosili mišljenje što je točno, a što ne( npr. Nasilje preko Interneta je kažnjivo), a na kraju podijeljeni u grupe na svom plakatu pisali što bi učinili kad bi primjetili cyberbulling. Saznali smo što je Red Button i gdje se nalazi (na web stranici naše škole), a  kratki  filmić o Hrabrom telefonu je dokazao da je u kriznim situacijama  dobro nazvati njihov broj.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 6. 5. 2016. 10:19

Noć knjige

Svečano otvorenje manifestacije Noć knjige 2016. održat će se 22. travnja, točno u podne, u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu,na Dan hrvatske knjige.

Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, odlukom Sabora Republike Hrvatske od 1996. godine, u spomen na Marka Marulića, koji je toga datuma 1501. godine dovršio ep Judita.

Noć knjige 2016. održat će u 223 grada i mjesta diljem Hrvatske, s najvećim brojem programa u Zagrebu (271). Čak 516 sudionika (knjižnice, knjižare, nakladnici, odgojno-obrazovne ustanove, instituti, kulturni centri, udruge, muzeji, galerije, udruge pisaca i ljubitelja knjige…) pripremilo je više od 1000 programa i prodajnih akcija i pogodnosti.

Noć knjige 2016. u znaku je obilježavanja dviju velikih obljetnica u svjetskoj književnosti: 400 godina od smrti Williama Shakespearea i Miguela de Cervantesa, kao i 100. godišnjici od prvog objavljivanja Priča iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić. 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 20. 4. 2016. 13:39

Wiki dveri

Danas knjižnica radi do 12 sati jer mladi knjižničari uključeni u projekt Wiki dveri i knjižničarka odlaze u Gradsku knjižnicu Ante Kovačić u Zaprešić.Na tom prvom sastanku pokazati će strip koji su napravili i dobiti upute o daljnjem radu.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 6. 4. 2016. 09:12

Moja prva knjiga

Na državni natječaj za učenike osnovnih škola "Moja prva knjiga" poslana je prekrasna slikovnica "Mala Iris" koju je napisala i ilustrirala naša učenica 7.b razreda Karla Coha.  Želimo joj puno uspjeha!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 4. 4. 2016. 10:50

Međunarodni dan dječje knjige

Drugi travnja, na rođendan Hansa Christiana Andersena, jednoga od najslavnijih pisaca bajki za djecu, održava se Međunarodni dan dječje knjige. Taj dan ćemo obilježiti čitanjem Andersenovih bajki 2. razredima u knjižnici, s obzirom da je i toga dana treća obljetnica nacionalne kampanje za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja, pod nazivom "Čitaj mi".

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 31. 3. 2016. 11:44

Dani hrvatskoga jezika

Dani hrvatskoga jezika obilježavaju se svake godine od 11. do 17.3.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje u suradnji s Večernjim listom i ove je godine pripremio poseban prilog Hrvatski – jezik naših majki i naše djece. Prilog možete preuzeti ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 9. 3. 2016. 11:34

Jozo Bozo

U petak 19.2. učenike nižih razreda zabavit će Jozo Bozo i izvesti predstavu "Čarobna zemlja poštovanzanija". Jozo Bozo kroz predstavu navodi djecu da razmisle o poštovanju svog doma i roditelja, o poštovanju svoje škole i učitelja, svoje tradicije, okoline i okoliša, o poštovanju općih društvenih i moralnih vrijednosti.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 17. 2. 2016. 10:44

Međunarodni dan materinskog jezika

Obilježite s nama Međunarodni dan materinskog jezika!

Jeste li znali da se na prijedlog UNESCO-a svake godine 21. veljače obilježava Međunarodni dan materinskog jezika?

 

Tim povodom Predstavništvo Europske komisije u suradnji s Institutom za hrvatski jezik i jezikoslovlje organizira internetski razgovor uživo (live chat) na temu hrvatskog jezika i njegovih dijalekata. Na pitanja zainteresiranih građana ponovno će, kao i prošle godine, odgovarati ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje dr. sc. Željko Jozić.

Internetski razgovor uživo održat će se 22. veljače 2016. od 15 do 16 sati na Facebook-stranici Predstavništva.

Svoja pitanja i komentare možete ostavljati već sada, a svi sudionici live chata automatski sudjeluju i u nagradnoj igri u kojoj će imati priliku osvojiti zanimljiva izdanja Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje.

Pridružite nam se 22. veljače, riješite svoje jezične nedoumice te se još jedanput uvjerite u bogatstvo hrvatskog jezika i njegovih dijalekata!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 16. 2. 2016. 13:01

Wiki dveri V-nastavak rada na projektu

I ove godine smo se uključili u projekt Wiki dveri V-Upoznajmo povijesnu baštinu zaprešićkoga kraja.

Prvi sastanak mentora održan je u petak 12.2.2016. u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić u Zaprešiću gdje nas je voditeljica Janja Severović upoznala s ovogodišnjim projektom. Učenici će kroz neku umjetničku formu (film, poeziju, dramski prikaz, strip), prikupljajući informacije o zavičaju, prikazati važne povijesne događaje. Svoj rad će predstaviti na završnoj svečanosti u Gradskoj knjižnici u Zaprešiću krajem 5.mjeseca. 19.5. je planiran završni edukativni izlet u Muzej neandertalaca u Krapini.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 15. 2. 2016. 09:22

Fašnik

U našoj školi veselo smo proslavili 9.2. dan maškara. Djeca i učitelji su došli zamaskirani u štrumpfove, vještice, princeze, klaunove, gusare, poznate pjevače...Nakon nastave u nižim razredima slijedio je ples i zabava.

Viši razredi su nas nasmijali sa nastupima koje su sami osmislili. Bravo!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 10. 2. 2016. 17:42

Noć muzeja

NOĆ MUZEJA 29.SIJEČNJA 2016.

Jedanaestu  Noć muzeja 2016.  obilježit će tema pod nazivom utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer,  hrvatski mecena kojom bi se 29. siječnja 2016. godine od 18:00 sati do 01:00 sat održala manifestacija  Noći muzeja 2016 i odala počast jednom od utemeljitelja središnjih hrvatskih znanstvenih i kulturnih institucija, političaru i biskupu te jednom od najznačajnijih i najutjecajnijih hrvatskih ličnosti 19. stoljeća.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 27. 1. 2016. 15:55
 


Vrijeme


 
« Kolovoz 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Za učenike

Vremenik za šk.god. 2017./2018. napisan je u programu MS Word. Za preuzimanje datoteke potreban je preglednik word dokumenta.
Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja


Natjecanja i smotre

  

Oglasna ploča

Edukacija

 


Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak
Eko grupa OŠ Jakovlje

 

i  održiva energija za sve. 


Putujemo lijepom našom...

Razmjena knjiga

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
  • 192  policija
  • 194  hitna pomoć
  • 193  vatrogasci
  • 195  traganje i spašavanje na moru
  • 1987  pomoć na cestama
  • 18166  vremenska prognoza
  • 18981  opće informacije
  • 11888  telefonski imenik
  • 11802  međunarodni tel. imenik 

Odmori se, zaslužio si

           


Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 141353
Ovaj mjesec: 1887
Ovaj tjedan: 300
Danas: 17
preskoči na navigaciju