preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Zrnca mudrosti

"Svi smo mi djeca. Jedina razlika je u našim igračkama." (Ayrton Senna)


"Samo se srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo." (Antoine De Saint-Exupery, Mali princ)


Dan što ga čovjek posveti drugome nije nipošto gubitak već dobitak. Dani u kojima ne učinimo ništa za druge, već samo za se, to su izgubljeni dani. (Bl.Ivan Mertz)


 "Tko je toliko mudar da bi mogao sve potpuno znati?" (Toma Kempinski)


 

"Učim svakog dana da bi sutradan mogao poučavati." (Émile Faguet)


"Pametni ljudi dopuštaju svojoj djeci da ponekad i pogriješe."(Mahmatma Gandhi)


Tadijanović: Dijete je najbolji kalendar: kad pođe u školu, za sedam godina si stariji; kad ono postane čovjek, mlad čovjek, ti to više nisi; kad stvori nov život, tvoj je gotovo na izmaku.


 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 374414
Ovaj mjesec: 4242
Ovaj tjedan: 1057
Danas: 170
Razvojni ciljevi i njihova ostvarenja od 2010. do 2012. godine

Od samog početka mandata ravnateljice gospođe Ljiljane Klepac koji je započeo u trećem mjesecu 2010. godine zacrtan je razvojni plan uređenja škole i okoliša. Razvojni plan odnosi se na matičnu školu Jakovlje, područne škole Igrišće i Kraljev Vrh.


 


Za vrijeme proljetnih praznika krenuli smo s ličenjem kancelarija, zbornice, učionica, hodnika u Igrišću i nešto stolarije. Kad su krenuli ljetni praznici nastavili smo ličenje učionica i hodnika. Započeli smo uređenje dvorišta škole-dovoz zemlje koju je donirao Eurokabl. Uz pomoć direktora Trgostila (gospodina Josipa Potočki) i gospodina Marijana Knjaza  posadili smo voćke u jednom dijelu dvorišta.


 


U 2011. godini sanirali smo vanjsku kanalizaciju, sanitarne čvorove unutar škole(muški i ženski WC, WC za učitelje) i svlačionice za tjelesnu i zdravstvenu kulturu. Kupili smo sudoper za školsku kuhinju i ugradili mastolov. Prostor u kojem je bio hidrofor preuredili smo u spremište za spremačice. Po završetku vanjskih radova - uklanjanje spremnika za loživo ulje, stavljanje novog asfalta ispred škole-napravili smo ogradu i kolni ulaz, te pristupnu rampu za invalide i zaštitnu ogradu na samom ulazu u školu. Prilikom rekonstrukcije svlačionica TZK-a uredili smo prostoriju za domara. Za vrijeme vanjske  sanacije kanalizacije u dogovoru sa stanarima zgrade Dvorska 3, koju je predstavljao gospodin Ivan Petrak, našli smo riješenje za sanaciju njihovog utopnog bunara. Isti smo bunar sanirali i spojili odvodnju sa školskog igrališta s istim. Na sastanku Školskog odbora donijeli smo odluku o obaveznom pražnjenju septičke jame i kontrole prohodnosti cjevovoda. Ako dođe do puknuća cijevi stanari su dužni napraviti sanaciju.

U suradnji s Općinom Jakovlje planira se zamjena prozora u područnim školama Igrišće i Kraljev Vrh u 2012. godini Financijska sredstva za radove osigurali bi Zagrebačka županija, Općina Jakovlje i naša škola sredstvima iz redovnog održavanja i od iznajmljivanja dvorane.

Nadalje, informatičku učionicu opremili smo s deset računala donacijom Zagrebačke banke. Gospodin Mladen Sučec i njegova firma "CS Zagreb" donirao je računalo za zbornicu, a roditelji Vranešić projekcijsko platno za knjižnicu. Poduzeće Trgostil doniralo je školi komplet klupa i stolica za prvi razred. Za potrebe razredne nastave nabavili smo dva CD uređaja. Za sportsku dvoranu naše škole kupili smo komplet užadi za penjanje i mornarske ljestve. Uveli smo Internet u PŠ Kraljev Vrh i Igrišće.

Početkom kalendarske 2012. godine podnijeli smo zahtjev da se od strane županije i Ministarsva poduzmu mjere opreza vezane za kolni ulaz i parkiralište za školski autobus. Razlog hitnosti je preusmjeravanje prometa s autoputa kroz našu općinu.

 

SURADNJA S LOKALNOM ZAJEDNICOM-VANJSKI SURADNICI

U cilju poboljšanja života i rada naših učenika i učitelja uveli smo u našu školu nove aktivnosti i predavanja:

- folklornu grupu koja je povezana s KUD-om Jakovlje

- eko-grupu kao slobodnu aktivnost

- taekwando klub Jakovlje

- predavanje vezano za zdravi život i rekreaciju

- edukacija-informatičko opismenjavanje učitelja


Uskoro projekti za 2013. i nadalje...  


 
preskoči na navigaciju