preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2018./2019. godinu


e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Riječi, riječi...

Sigurnost i zaštita
Info
Informator
19.10.2018. 11:41
III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba
U srijedu 24. listopada 2018. godine u 19 sati u prostorijama Hrvatskog školskog muzeja otvorit će se III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba “ULK 3”.

 

          

  

  

 


Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D F G H I J K L M N O P R S T V Z š ž č
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
QR kod stranice
Kalendar
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
18.10.2018. 08:50
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
Trgovina ljudima je ropstvo modernog doba čije su žrtve najčešće žene i djeca koji se seksualno iskorištavaju i tjeraju na prisilni rad. Procjenjuje se da u Europi godišnje nekoliko stotina tisuća ljudi postanu žrtvama trgovine ljudima.

Blagdani u RH
2018.

01. 01. Nova godina - Ponedjeljak
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Subota 
01. 04. Uskrs - Nedjelja
02. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Utorak
31. 05. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 06. Dan državnosti - Ponedjeljak
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 08. Velika Gospa - Srijeda
08. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
01. 11. Dan svih svetih - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda

Važni datumi
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


...učionica

Tri nove elektroničke knjige na portalu eLektire

Na obrazovnom portalu eLektire objavljene su tri nove elektroničke knjige. Riječ je o zbirkama pripovijetki Antuna Gustava Matoša "Iverje" (1899.), "Novo iverje" (1900.) i "Umorne priče" (1909.). Sve tri objavljene su u integralnoj verziji, s iscrpnim komentarima i tumačima.

Nastavi čitati

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 2. 6. 2016. 16:27

Juhuhu portal za djecu

Hrvatska radiotelevizija ponudila je još jednu mogućnost pristupa dječjim programskim sadržajima. Riječ je o dječjemu portalu Juhuhu te aplikacijama za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS za djecu u dobi od tri do jedanaest godina.Portal će korisnicima ponuditi i sadržaj prilagođen slijepim i slabovidnim osobama te serije prevedene na jezike nacionalnih manjina, dok će osnovni sadržaj biti videoemisije. Riječ je o popularnim igranim, animiranim i dokumentarnim serijama i filmovima za djecu koje gledatelji dobro poznaju i rado gledaju i koje su sadržaj dnevnoga magazina za djecu Juhuhu.Korisnici portala moći će, bez straha da će naići na neprimjeren sadržaj, sami odlučivati o tomu kojemu će sadržaju i kada pristupiti – ovisno o svojim navikama, slobodnome vremenu i sklonosti, a načelo je portala: Gledaj, slušaj i igraj se.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 23. 4. 2016. 12:09

Portal eLektire

Na stranicama eLektire http://lektire.skole.hr dostupna su cjelovita djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obvezne školske lektire i šire.  Pristup sadržajima je besplatan, a dostupan je učenicima i studentima, te njihovim nastavnicima i profesorima uz korištenje elektroničkog identiteta AAI@Edu.hr ili uz registraciju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 15. 3. 2016. 21:57

Nova inovativna igrica

Besplatna dječja igrica Goodyear Crossroad Safety za upoznavanja prometnih pravila

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 11. 2. 2016. 18:10

WhatsApp postao besplatan!

 

WhatsApp, multiplatformska mobilna aplikacija za slanje poruka koju danas koristi preko milijardu korisnika diljem svijeta, je postao u potpunosti besplatan!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 20. 1. 2016. 20:06

Natjecanje u poznavanju prometnih propisa za učenike i škole

I ove godine održava se natjecanje u poznavanju prometne kulture u kojemu mogu sudjelovati svi učenici osnovnih škola i osnovne škole u Republici Hrvatskoj. Natjecanje obuhvaća korištenje Prometne Učilice, dostupne na adresi https://ucilica.skole.hr/Prometna.

Natjecanje traje od 1. listopada (od 12:00 sati) do 30. studenoga 2015. (do 12:00 sati). 

Više...

http://www.skole.hr/prometnaucilica

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 28. 9. 2015. 18:50

Driverpack Solution: program za upravljačke programe (drivers)

...kako instalirati i koristiti program Driverpack Solution koji će u svega nekoliko klikova instalirati sve potrebne drivere.

Ovaj program je potpuno besplatan, provjeren od virusa, ne prikazuje dosadne reklame i možete ga koristiti neograničeno (za sada:).smiley

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 27. 7. 2015. 09:55

Uređivanje fotografija

Pixlr Express: besplatna i jednostavna obrada fotografije... kako jednostavno i brzo obraditi fotografiju poput profesionalca, odnosno ugraditi razne efekte pomoću jednostavnog online editora Pixlr...

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 25. 7. 2015. 09:44

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima...

Svim učenicima, učiteljima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola omogućen je besplatan pristup alatima Office 365, koji ostvaruju uz korištenje svog elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Osim samog korištenja uslugaOffice 365 iz oblaka, svakom učeniku, učitelju i nastavniku omogućena je i instalacija alata Office 365 Pro Plus na pet računala i pet mobilnih uređaja (tableta, pametnih telefona).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 4. 1. 2015. 16:28

Kako instalirati WhatsApp na Android mobitel?

U ovome vodiču ćemo pokazati kako instalirati popularnu aplikaciju za komunikaciju na mobilni telefon s Android operacijskim sustavom.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 11. 10. 2014. 20:34

Obrada videa za Android

WeVideo Video Editor besplatna je aplikacija za osnovnu obradu videa na određenim Android 4.2 smartfonima i tabletima

WeVideo Video editor omogućuje snimanje, obradu i produciranje videa na Android smartfonu ili tabletu

Kompanija WeVideo pustila je u distribuciju istoimeni video editor za Android 4.2 platformu. Jednostavnog nazivaWeVideo Video Editor, aplikacija je namijenjena osnovnoj obradi videa na Android Jelly Bean uređajima.

Video snimljen smartfonom je na uređaju moguće montirati, dodavati razne stilove, izrezivati i obavljati ostale osnovne radnje u obradi, a rezultat je potom moguće direktno s mobilnog uređaja postaviti na YouTube, Vimeo i tvrtkinu platformu WeVideo ili dijeliti putem društvenih mreža. Video Editor ima implementiranu mogućnost snimanja videa unutar aplikacije, podršku za efekte, filtre i video tranzicije te dodavanje glazbene pozadine.

Aplikacija je kompatibilna s Jelly Bean verzijom Androida, no iz kompanije kao kompatibilne uređaje navode uglavnom snažnije i novije modele poput Samsungovog Galaxyja S3 i S4, Notea I i II, HTC-a One i Droid DN, Google Nexusa, Sony Xperie Z i S te Motorole Droid Razr Maxx HD. WeVideo Video Editor moguće je besplatno preuzeti na Google Play trgovini.


Izvor:BUG

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 19. 3. 2014. 20:30

Kako smanjiti veličinu datoteka?

Ovaj vodič smo posvetili veličini datoteka tj. kako ih smanjiti, jer smo svi došli u situaciju gdje nam je veličina bitna – npr. email.

Mišljenja smo da je 7-Zip najbolji besplatan program za smanjivanje ili  komprimiranje datoteka. Program 7-Zip možete preuzeti OVDJE.

Nakon preuzimanja i instalacije programa pratite sljedeće korake.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 9. 12. 2013. 15:49

Kako skinuti i instalirati aplikaciju na android?

Kako u par koraka skinuti aplikacije ili igrice na vaš android uređaj? Ako ste upravo nabavili novi smartphone ovaj vodič će vam pomoći da vaš android bude još zabavniji.
Napomena: Da bi ste mogli skidati aplikacije prvo morate imati Google račun, odnosno Gmail adresu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 11. 10. 2013. 19:36

Korisni Youtube trikovi

Za sve koji puno vremena provode Youtubeu donosimo par trikova koji će Vam sigurno olakšati korištenje popularnog video servisa.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 11. 10. 2013. 19:23

Kako izraditi Android aplikaciju?

Android aplikacije kao i mobilne aplikacije općenito, jako su popularne u zadnje vrijeme. Odlična stvar je što svatko uz malo truda iz udobnosti svog doma može izraditi aplikaciju i objaviti je Google Playju.

Iako sam osobno skloniji iOS (iPhone/iPad/iPod) aplikacijama, razlog iz kojeg prvi vodič na ovu temu posvećujem Androidu je sljedeći. Za iOS programiranje potrebno je Mac računalo, dok Android aplikacije možete programirati na Windowsim, Linux ili Mac OS-u.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 11. 10. 2013. 19:17

Ninite– jednostavno skidanje programa

Ninite će umjesto Vas skinuti najnovije verzije programa i nakon toga će ih sve automatski instalirati. Čak će spriječiti instalaciju nepotrebnih toolbarova i ostalih štetnih stvari.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 25. 9. 2013. 21:30

Google Maps 7.0.0

Google je službeno predstavio novi Google Maps za uređaje s operativnim sustavom Android.

Korisničko sučelje doživjelo je potpuni redizajn i sada izgleda preglednije. Uklonjen je dobro poznati sidebar, što omogućava prikaz mape preko cijelog zaslona. Nova aplikacija u odnosu na prethodnu ima poboljšanu navigaciju te vas poput Wazea upozorava na incidentne situacije u prometu, a također će vas obavijestiti ako bolji put do odredišta postane dostupan.


Uvedena je mogućnost pretrage lokalnih mjesta na osnovu broja preporuka ili vaših Google+ krugova. Opcija Street View je uglavnom dostupna za većinu mjesta, a moguće je i "ući" u pojedine objekte. Google Maps više neće imati funkciju Latitude, umjesto koje Google nudi dijeljenje lokacija na društvenoj mreži Google+ za Android.


Novu nadogradnju će moći preuzeti svi korisnici koji imaju instaliran 4.0.3 ili noviji Android operativni sustav. Ovisno o lokaciji korisnika ona će biti dostupna u idućih par tjedana putem Google Playa.

Do tada ih možete isprobati ovdje.

autor Stjepan Bilić

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 11. 7. 2013. 18:53

Kako trajno izbrisarti Facebook račun?

Ako želite trajno izbrisati Vaš profil zajedno sa svim slikama i lajkovima kliknite na play i slijedite upute:http://www.ucionica.net/internet/kako-trajno-izbrisati-facebook-racun-2028/

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 26. 6. 2013. 20:37

Otvorena besplatna telefonska linija za nestalu djecu – 116000

 

Osnovne usluge Pozivnog centra za nestalu djecu su primanje prijava o nestanku djece, prosljeđivanje prijava policiji, pružanje podrške roditeljima/rodbini nestalog djeteta i pružanje dodatne podrške policiji u istrazi. U obavljanu usluga Centar za nestalu i zlostavljanu djecu surađuje s policijom i drugim organizacijama koje se bave nestalom djecom. Otvaranjem ove telefonske linije Republika Hrvatska postala je dio europskog okvira za pomoć nestaloj djeci, roditeljima i rodbini nestale djece.

Više informacija potražite na mrežnim stranicama Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 17. 6. 2013. 17:11

Kako zaštititi privatnost na Facebooku

http://enter.bug.hr/vijesti/kako_zastititi_privatnost_na_facebooku_124353/

U posljednjih nekoliko tjedana svjedočili smo grubim i iznimno neugodnim povredama privatnosti na Facebooku. Donosimo preko nekoliko savjeta kako se zaštititi

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 8. 6. 2013. 17:32

mCARNet na App Storeu

Na App Storeu objavljen je mCARNet - aplikacija za pristup mobilnim uslugama koje pruža CARNet, a dostupne su jedinstvenom prijavom putem elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr.

Prijavom u ovu aplikaciju korisnik je prijavljen na sve usluge koje ima pravo koristiti, bez potrebe za višestrukom autentikacijom na različitim mjestima. Omogućeno je i jednostavno podešavanje wireless postavki "eduroam" mreže, kao i upute za podešavanje e-mail računa.

Aplikaciju je moguće besplatno preuzeti s App Storea.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 3. 6. 2013. 17:08

1 - 2 - 3 pošalji veeeeeliku datoteku i ti!

Želite li poslati datoteku koja je prevelika za slanje e-mailom,
JUMBO mail je servis za vas!

JUMBO mail je besplatni Iskonov servis za slanje velikih datoteka (fotografija, glazbe, dokumenata i sl.) koje nije moguće slati kao privitak (attachment) u e-mailu.

Slanje datoteka ovim servisom brzo je i pouzdano, a omogućeno je hrvatskim internet korisnicima, dok je download datoteka omogućen svima.

Nakon što pošaljete datoteku, na e-mail ćete primiti potvrdu o slanju i link na vašu datoteku. I primatelj/lji će također dobiti e-mail poruku s linkom na datoteku, koja je na Iskonovom serveru dostupna za download 21 dana.

JUMBO mail servis ima antivirusnu zaštitu kojom se provjeravaju sve datoteke koje prolaze kroz ovaj servis.

Uslugu JUMBO mail servisa možete koristiti neograničeno.

Kako koristiti JUMBO mail?

Vrlo jednostavno. U formular za slanje upišite e-mail adrese i poruku, dodajte datoteku koju želite poslati i kliknite na gumb "pošaljite".
Slanje datoteka
možete slati fotografije, glazbu, nacrte, grafikone i ostale dokumente; datoteka koju šaljete može biti veličine do 700 MB
istovremeno možete poslati samo 1 datoteku; želite li odjednom slati više datoteka komprimirajte ih prije slanja i pošaljite kao jednu .zip ili .rar datoteku
datoteku možete poslati na više različitih e-mail adresa, koje međusobno odvojite zarezom
Primanje datoteka
pošiljatelj na e-mail dobiva potvrdu o poslanoj datoteki s linkom na istu
primatelj na svoju e-mal adresu dobiva poruku i link na kojem se nalazi datoteka; datoteka je dostupna za download 21 dana od slanja
moguće je najviše do 20 downloada iste datoteke

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 24. 5. 2013. 23:52

Viber: besplatno razgovarajte s Vašeg računala

Popularnu aplikaciju od sada je moguće instalirati na računalo te tako besplatno komunicirati. Viber omogućuje glasovne i video pozive kao i slanje poruka.

Napomena: Da bi ste mogli koristiti Viber na Vašem računalu prvo ga morate imati instaliranog na Vašem mobilnom telefonu. Kako instalirati Viber na mobilni uređaj pogledajte u ovom vodiču.

Više na: http://www.ucionica.net/ostalo/viber-besplatno-razgovarajte-s-vaseg-racunala-1982/

Viber: problem s aktivacijskim kodom

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 8. 5. 2013. 16:51

Preuzmite brošuru „Opasnosti Facebooka“

Internet, uz sve svoje dobre strane, ima i one loše, a zlonamjerni korisnici Facebooka uvidjeli su da im on može poslužiti kao platforma za svoje zlonamjerne aktivnosti. Tako je krajem 2011. godine Facebook objavio da je svakoga dana čak 600.000 korisničkih računa pod napadom ili zloupotrebom! Kako bi manje iskusne korisnike Facebooka upozorio na moguće opasnosti, CARNetov Odjel za Nacionalni CERT izdao je novu brošuru pod nazivom "Opasnosti Facebooka".

Društvene mreže omogućuju brzo širenje zlonamjernog sadržaja, a pritom osiguravaju određenu vjerodostojnost jer korisnici vjeruju svojim prijateljima. Napadači za širenje tog sadržaja koriste cijeli niz različitih metoda, a u ovoj brošuri možete vidjeti kako izgledaju najčešći oblici sigurnosnih prijetnji na Facebooku.

Osim toga, u brošuri Opasnosti Facebooka prikazani su najčešći oblici prijetnji, zlonamjerni programi i ostale prijevare kao i savjeti za zaštitu od zlonamjernih sadržaja na Facebooku. Zbog svega toga je vrlo važno biti upoznat na koje sve načine djeluju napadači, a u tome svakako pomaže čitanje ove brošure.

Brošuru je izradio CARNetov Odjel za Nacionalni CERT, a elektronička verzija dostupna je za preuzimanje ovdje te na stranicama Nacionalnog CERT-a na adresi http://www.cert.hr/.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 1. 5. 2013. 22:38
 


Vrijeme


 
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Za učenike

Vremenik za šk.god. 2018./2019. napisan je u programu MS Word. Za preuzimanje datoteke potreban je preglednik word dokumenta.
Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

 


Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja


Natjecanja i smotre

  

Oglasna ploča

Edukacija

 


Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak

Putujemo lijepom našom...

Razmjena knjiga

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
  • 192  policija
  • 194  hitna pomoć
  • 193  vatrogasci
  • 195  traganje i spašavanje na moru
  • 1987  pomoć na cestama
  • 18166  vremenska prognoza
  • 18981  opće informacije
  • 11888  telefonski imenik
  • 11802  međunarodni tel. imenik 

Odmori se, zaslužio si

           


Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 159865
Ovaj mjesec: 6882
Ovaj tjedan: 3
Danas: 3
preskoči na navigaciju