preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2018./2019. godinu


e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Riječi, riječi...

Sigurnost i zaštita
Info
Informator
19.10.2018. 11:41
III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba
U srijedu 24. listopada 2018. godine u 19 sati u prostorijama Hrvatskog školskog muzeja otvorit će se III. izložba radova učitelja likovne kulture Grada Zagreba “ULK 3”.

 

          

  

  

 


Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D F G H I J K L M N O P R S T V Z š ž č
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
QR kod stranice
Kalendar
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
18.10.2018. 08:50
18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima
Trgovina ljudima je ropstvo modernog doba čije su žrtve najčešće žene i djeca koji se seksualno iskorištavaju i tjeraju na prisilni rad. Procjenjuje se da u Europi godišnje nekoliko stotina tisuća ljudi postanu žrtvama trgovine ljudima.

Blagdani u RH
2018.

01. 01. Nova godina - Ponedjeljak
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Subota 
01. 04. Uskrs - Nedjelja
02. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Utorak
31. 05. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 06. Dan državnosti - Ponedjeljak
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 08. Velika Gospa - Srijeda
08. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
01. 11. Dan svih svetih - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda

Važni datumi
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


 

Mladi knjižničari

Okupili smo novu knjižničarsko-novinarsku grupu te započeli s radom.U grupi su za sada:Paola Jelić, Nika Belinić, Gabrijela Hanzec, Tajana Mukavec, Marko Ivček, TIn Severin, Stela Severin. Radili su plakat, popravljali oštećene knjige,uredno slagali knjige na police, pisali radove za školski list. Ozbiljno i zainteresirano su prionuli poslu. Jedva čekaju novi projekt na kojemu rade knjižničarke iz Knjižnice Ante Kovačića iz Zaprešića, a koji bi bio zamjena za WIki-dvere.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 3. 10. 2018. 11:54

Lektira u knjižnici

Učenici sedmih razreda su sa knjižničarkom obradili lektiru Pavla Pavličića Dobri duh Zagreba. Iz cijele knjige su trebali pročitati samo tu pripovijetku te se većini ona i svidjela zbog kriminalističke tematike i naravno jer je kratka. Kako je priča dostupna i na internetu svi su je mogli nabaviti i pročitati. Nakon razgovora o djelu, učenici su ispunjavali listić te odgovarali na pitanja o lektiri.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 12. 3. 2018. 13:07

Enciklopedije

                                                                    Danas su učenici 3.razreda učili o enciklopedijama, kako se njima služiti, kakve sve mogu biti. Podijeljeni u četiri grupe odgovarali su na pitanja, a odgovore su pronalazili u dječjim i općim enciklopedijama. Saznali su da su one dio priručne zbirke u koju jos spadaju i rječnici, atlasi, leksikoni. Pokazala sam im najdeblji  Hrvatski enciklopedijski rječnik koji ima 3000 stranica te su ostali iznenađeni i rekli da nikad nisu vidjeli tako debelu knjigu. Zadatak su uspješno rješili.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 10. 11. 2017. 12:17

Carevo novo ruho

Učenici drugog razreda su proveli jedan školski sat u knjižnici gdje smo obradili Andersenovu bajku Carevo novo ruho. Kod kuće su je pročitali pa su iznosili dojmove i razgovarali o pročitanom. Poslušali su i zvučnu snimku istoimene bajke. Svi su se složili da iz bajke možemo naučiti da ne smijemo biti oholi, neskromni  i naivni. Završetak knjige im se svidio, a citat "Car je gol"                                                                   će im ostati u sjećanju.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 31. 10. 2017. 12:29

Školsko natjecanje u čitanju naglas

U  srijedu  25.10. učenici od 3. do 8. razreda natjecali su se u čitanju naglas. Sudjelovalo je ukupno 36 učenika, 12 iz viših razreda i 24 iz nižih. Svatko je odabrao knjigu prilagođenu njegovu uzrastu i iz nje pročitao najdraži ulomak. Prije čitanja ukratko su predstavili knjigu i rekli zašto su baš tu knjigu izabrali te zašto im se sviđa. Svi su učenici lijepo čitali, ali je u uvodu radi nepripremljenosti, a možda i zbog treme, kod većine bilo problema. Komisija ( učiteljice hrvatskoga jezika Ana Milena Ristić, Kristina Kraljić, pedagoginja škole Aleksandra Đurđević i ja) je  ocjenjivala kreativnost uvoda, jasnoću i razgovijetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu te sveukupni dojam natjecatelja. Pobjednica u mlađoj kategoriji Lucija Mikulić pročitala je ulomak iz knjige Stanari u slonu Dubravka Horvatića, a Lara Seljan pobjednica u starijoj kategoriji Anđeo plišanih igračaka Nade Mihaljević. Nagrađene su malim slatkim paketom i odlaskom na Županijsko natjecanje u čitanju naglas koje će se održati 8.11. u Gradskoj knjižnici u Zagrebu. Držimo im fige!!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 27. 10. 2017. 09:50

Mjesec hrvatske knjige

Povodom Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenog Mlada knjižničarka i novinarka Karmela Brcko uredila je pomalo prazan plakat Mjeseca hrvatske knjige. Bravo, Karmela!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 19. 10. 2017. 10:54

Prvi sat u knjižnici

Prvašići su posjetili knjižnicu, slušali bajku Tri praščića i kako je rekao Tin : "Prvi put pišem u knjižnici, to moramo zabilježiti." Prelistali su i druge slikovnice, obavili prvu posudbu i obećali da će knjige čuvati i vratiti na vrijeme.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 22. 9. 2017. 10:04

Međunarodni dan pismenosti 8. 9.

I u knjižnici smo obilježili Svjetski dan pismenosti. Učenici 3. razreda su sa znatiželjom listali i čitali nove brojeve časopisa Prvi izbor i Smib. Nakon toga smo rješavali križaljke i razgovarali o pročitanim pričama. Zaključili smo da je čitanje jako važno i da je Prvi izbor pravi izbor!

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 18. 9. 2017. 09:43

Književni susret

Danas je našu školu posjetila poznata književnica Melita Rundek, autorica mnogih knjiga za djecu i mlade. Učenicima petih i šestih razreda predstavila je neke svoje najpoznatije romane, a najviše se zadržala na romanu Haj, ja sam online za koji je rekla da je njena najbrža knjiga jer imitira internet. Na duhovit i zanimljiv način je komunicirala s učenicima i dijelila im petice za njihove točne odgovore. Najviše petica je dobio Patrik iz 6.a razreda.

Dobila je od djece i zasluženi pljesak za svoj rad i zanimljiv nastup. Uz pitanje jesam li bila dosadna, na koje su učenici negativno i glasno odgovorili, završila je susret i pozvala ih na čitanje. "Ako nisam dosadna, garantiram da ne pišem dosadne knjige, uvjerite se sami." 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 4. 5. 2017. 13:32

Časopisi-izvori novih informacija

U petim razredima održan je sat KOO- Časopisi-izvori novih informacija.Nakon ponavljanja gradiva o časopisima što su naučili u drugom razredu,rješavali su zadatke na listićima.Podijelila sam im časopise-Modru lastu, Moj planet, Hrvatske šume, Drvo znanja te Meridijane te su u njima  tražili odgovore na pitanja( što piše u impressumu časopisa, prepiši nazive nekih rubrika, naslov poučnog članka i prepričaj ga..) Petaši su rekli da su im zanimljivi časopisi, a pogotovo Moj planet jer u njemu mogu pročitati razne zanimljivosti o životinjama.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 28. 3. 2017. 14:27

Pismo iz Zelengrada

Učenicima 2.a razreda pročitala sam  Pismo iz Zelengrada Nevenke Videk, a poslušali su  i zvučni zapis iste lektire.Nakon razgovora o slikovnici, rješavali su nastavni listić te nacrtali Zelengrad. Svima se svidjela ova eko priča u stihovima.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 20. 3. 2017. 11:41

Zašto je dobro čitati

Mladi knjižničari su napravili plakat Zašto je dobro čitati.

Puno je razloga zašto je dobro čitati, a neke ćemo nabrojati: jača samopouzdanje,   s knjigom nisi nikad sam, razvija kreativnost, obogaćuje rječnik, omogućava cjeloživotno učenje, smanjuje stres...i još puno, puno ima razloga zašto je dobro čitati. 

i jedna izreka o čitanju: 

Čitajte knjige i stalno učite jer znanje pruža najveću slobodu.- Denis Leary

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 1. 2. 2017. 12:42

U susret Božiću

Mladi knjižničari i novinari uredili su knjižnicu i okitili je raznim božićnim ukrasima koje su sami napravili. Božićne čestitke, lampioni, pahuljice, likovni radovi pa čak  i bor sa poklonima ispod njega, dočaravaju božićni ugođaj.

 Dođite i pogledajte...

                

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 12. 2016. 11:07

Međunarodni dan tolerancije

Povodom Međunarodnog dana tolerancije Mladi knjižničari su napravili plakat koji možete pogledati na panou ispred knjižnice

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 16. 11. 2016. 13:21

Prvašići u knjižnici

Učenici 1.a razreda proveli su jedan školski sat u knjižnici gdje su naučili koja je razlika između knjižnice i knjižare, kako se treba ponašati u knjižnici i što se sve u njoj nalazi.Sa zanimanjem su poslušali basnu o vuku i lisici,a nakon sata  posudili svoju prvu slikovnicu.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 10. 11. 2016. 10:00

Školsko natjecanje u čitanju naglas

U našoj školi provedeno je Natjecanje u čitanju naglas u kojem je sudjelovalo 28 učenika od 3. do 8.razreda. Inicijatori ovog natjecanja i organizatori na nacionalnoj razini su Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak i Komisija za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva.Natjecatelji su sami odabrali prozno djelo koje su čitali 3 min, a u uvodnom dijelu su se trudili objasniti zašto su odabrali baš tu knjigu. Komisija u čijem sastavu su bile učiteljice iz hrvatskoga jezika Draška Ilovača i Kristina Kraljić Pihač,pedagoginja škole Aleksandre Đurđević i ja, je odlučila i bodovi su pokazali da su pobjednici natjecanja u čitanju naglas u mlađoj kategoriji Rafaela Tokić iz 4.razreda,a u starijoj kategoriji Karla Coha iz 8.razreda.

Pobjednicima velike čestitke i vidimo se 27.10. na gradskom natjecanju u Zagrebu,  a ostalima puno hvala što su sudjelovali,vidimo se sljedeće godine i čitajte i dalje jer ČITANJE JE ZAKON!!

    Vaša knjižničarka

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 19. 10. 2016. 12:44

Dječji časopisi

U knjižnici je održan sat iz Knjižnično-informacijske pismenosti na temu Dječji časopisi. Učenici 2.razreda naučili su što su to časopisi, koja je razlika između časopisa i novina,zapamtili njihova imena i na kraju pregledali dječje časopise koji se nalaze u školskoj knjižnici.Svi su se složili da su vrlo interesantni, puni prelijepih priča, pjesama i duhovitih stripova,a pogotovo strip Durica koji izlazi u časopisu Smib.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 7. 10. 2016. 11:52

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Već je dosta učenika sudjelovalo i rješilo online Nacionalni kviz za poticanje učenja. Ana Marija iz 7.a je rekla da uopće nije težak,brzo se riješi ( ima samo 7 pitanja! ) i nada se da će ona biti pobjednica škole!


NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA 2016.
ČITAM 100 NA SAT

Za ovogodišnji kviz pregledaj ponuđene knjige i on line izvore:

Snježana Babić Višnjić: Krugovi na vodi

Miro Gavran: Ljeto za pamćenje

Nena Lončar: Bio sam pas i opet sam

Mjesec hrvatske knjige 2016.
15. listopada – 15. studenoga
Organizatori:
KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
• Hrvatski centar za dječju knjigu
• Odjel za djecu i mladež Gradske knjižnice s Mediotekom

UPUTE ZA RJEŠAVANJE
Nacionalni kviz za poticanje čitanja organizira se u Mjesecu hrvatske knjige, a rješavaju ga djeca u narodnim i školskim knjižnicama diljem Hrvatske i djeca iz dijaspore.
PREGLEDAJ ODABRANE KNJIGE I ON LINE IZVORE PONUĐENE ZA KVIZ DA BI MOGAO/MOGLA ODGOVARATI NA PITANJA.
Kviz možeš po volji rješavati sve dok ga ne zaključiš i odlučiš poslati. Slijedi upute uz pitanja i ispunjavaj pažljivo jer kviz možeš poslati samo jedanput!
Kviz možeš poslati s bilo kojeg računala, no obavezno navedi ime svoje narodne ili školske knjižnice kako bi mogao/mogla sudjelovati u izvlačenju. Upitnici u kojima nije navedeno ime  knjižnice neće biti uključeni u proces izvlačenja pobjednika. Obrati se za pomoć svom knjižničaru.
Upitnici se šalju najkasnije do 31.10.2016.

IZBOR I OBJAVA POBJEDNIKA
Svi točno popunjeni upitnici  s navedenim nazivom narodne ili školske knjižnice bit će uključeni u izvlačenje koje će biti organizirano krajem listopada 2016. u Hrvatskom centru za dječju knjigu, tijekom Mjeseca hrvatske knjige. Iz svake narodne i školske knjižnice izvlači se jedan pobjednik.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 5. 10. 2016. 11:41

Postani i ti novinar ili Mladi knjižničar!

Novinarsko-knjižničarska grupa je započela s radom. Sastajemo se srijedom i četvrtkom 6.sat.Zainteresirani učenici se još uvijek mogu prijaviti. 

Veselim se zajedničkom druženju i radu!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 23. 9. 2016. 10:37

Kako se pravilno peru zubi

U sklopu Zdravstvenog odgoja u knjižnici je za učenike prvog razreda medicinska sestra održala predavanje Kako se pravilno peru zubi. Prvašići su sa zanimanjem slušali i aktivno sudjelovali na satu.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 8. 9. 2016. 14:06

Mostovi tolerancije-6.radionica

Na predzadnjoj radionici Mostovi tolerancije gostovale su psihologinje iz Hrabrog telefona Anamarija Vuić i Božena Perić. Govorile su nam što je Hrabri telefon, čemu služi, osvrnule se na probleme djece i roditelja, objasnile kako oni komuniciraju s njima, govorile o vršnjačkom nasilju. I na ovoj radionici prisustvovali su neki roditelji i učitelji te smo podijeljeni u grupe dobili primjer nasilja i morali zapisivati kako bi mi riješili taj problem i da li bi pomogli žrtvi nasilja. Osim toga trebali smo i napraviti jednu vježbu koju je bilo teško izvesti, no na taj način shvatili smo kako se teško žrtva nasilja osjeća.

 I ova radionica je bila poučna i zanimljiva i moram se pohvaliti da smo opet dobili pohvalu za pristojno i suradničko ponašanje i da smo jako složan razred.

                                                                     Barbara Puzjak,8.a

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 31. 5. 2016. 12:46

Mostovi tolerancije-5.radionica

Na današnjoj radionici gostovali su glumci iz Kazališta slijepih i slabovidnih „Novi život“ Suzana Bliznac i Vojin Perić. Nekolicina učenika iz 8.a razreda je uz njihovu pomoć  glumila nasilnike i žrtve. Prva situacija je bilo nasilje zbog materijalnih razlika, a druga zbog razlike u boji kože. Učenici su to vješto odradili te su od učitelja iz Kazališta slijepih i slabovidnih dobili same pohvale, ali i cijeli razred kao jako složni,povezani, prijateljski  razred.   Naučili su kako pristupiti slijepoj osobi te saznali da slijepi ljudi ne žive u mraku jer bi to značilo da vide crnu boju, već da je to ništa, vizualno ništa.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 13. 5. 2016. 08:51

Služenje rječnikom i pravopisom

Učenici 4.razreda su jedan školski sat proveli s knjižničarkom u knjižnici gdje su  naučili kako se služiti rječnikom i pravopisom. Podijeljeni u grupe rješavali su zadatke služeći se raznim rječnicima i najnovijim Hrvatskim pravopisom. Saznali su da su te knjige dio referentne zbirke koja se ne posuđuje zbog njihove vrijednosti i jer moraju uvijek biti svima pri ruci.(referentna ili priručna zbirka!).

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 11. 5. 2016. 10:16

Vrste knjižnica

Ovaj tjedan su osmaši učili o vrstama i ulozi knjižnica. Osim u našoj školskoj knjižnici knjige posuđuju u Gradskoj knjižnici Ante Kovačić i bibliobusu. Sada su još naučili da postoje i nacionalne, visokoškolske i specijalne knjižnice. Najviše ih se dojmio podatak koliko knjiga ima Library of Congress u Washingtonu (38 milijuna knjiga!).

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 29. 4. 2016. 08:37

3.radionica

Na prvom dijelu 3. radionice Mostovi tolerancije govorilo se o pravima u prijateljskom odnosu. Na stablo dobre komunikacije učenici 8.a ljepili su papiriće na koje su pisali kako žele i kako ne žele da prijatelji razgovaraju s njima, te na koja prava imaju pravo u prijateljskom odnosu.

U drugom dijelu bila je riječ o nenasilnom rješavanju sukoba. Loša komunikacija, te poruke uspoređene su s govorom zmije i one dovode do nasilja. Koristeći asertivne, ja poruke kao što je govor žirafe nenasilno možemo riješiti sukob.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 28. 4. 2016. 13:04

ICCS 2016

Među učenicima 8.b razreda provedeno je Međunarodno istraživanje građanskog odgoja i obrazovanja-Internacional Civic and Citizenship Education Study (ICCS) 2016. Svrha ICCS projekta jest u velikom broju zemalja istražiti načine na koje su mladi ljudi spremni preuzeti svoju ulogu građana.

Učenici su ispunjavali jednu Ispitnu knjižicu,Upitnik za učenike i jedan Europski upitnik za učenike.

Školski koordinator projekta tj. provoditelj ispitivanja bila je pedagoginja škole.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 25. 4. 2016. 09:42

Dan planeta Zemlje 22.4.

Danas su učenici 6.b uz pomoć učiteljice Kraljić i knjižničarke napravili plakat za Dan planeta Zemlje i na taj način obilježili ovaj vrlo važan datum. Bili su vrlo kreativni i osim papira, olovki, bojica, koristili su i konac i drvene štapiće. Natpisima i mudrim izrekama su željeli istaknuti kako je važno čuvati planet i biti odgovoran.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 22. 4. 2016. 11:46

Mostovi tolerancije-2.radionica

Danas je održana 2.radionica projekta Mostovi tolerancije sa 8.a razredom na kojoj je prisustvovala i voditeljica projekta Ana Vrbanić.Današnja tema je bila Razlika između sukoba i nasilja te su učenici slušajući razne kratke priče trebali prepoznati dali je u određenoj sitauciji došlo do sukoba ili nasilja. Svi su to uspješno prepoznali. Ovaj put su dobili i domaću zadaću,podijeljeni u grupe trebaju napraviti strip o nasilju među vršnjacima sa pozitivnim krajem.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 21. 4. 2016. 12:41

Mostovi tolerancije-1.radionica

Danas je u knjižnici održana prva radionica u sklopu projekta "Mostovi tolerancije" s ciljem sprečavanja nasilja te važnosti prihvaćanja različitosti. Nositelj projekta je Hrvatski savez slijepih, a partnerske organizacije Udruga slijepih Zagreb i Hrabri telefon. U projektu kroz svih 7 radionica sudjelovat će učenici 8.a razreda. Voditeljica radionice je bila Mateja Djak, koordinatorica projekta  i socijalna radnica, a današnja tema Upoznajmo se s pojmom nasilja, vrstama te uzrocima i posljedicama nasilja. Učenici su rješavali upitnik o nasilju među djecom, iznosili mišljenja o različitim tvrdnjama o nasilju, zapisivali što sve može biti nasilje i na kraju ocijenili radionicu kao jako zanimljivu i poučnu.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 4. 2016. 14:22

Kviz iz lektire

Učenici osmih razreda su malo na drugačiji način obradili lektiru "Starac i more" Ernesta Hemingwaya.

Knjižničarka je sastavila kviz iz spomenute knjige. Da bi znali odgovoriti na pitanja, trebalo je dobro pročitati knjigu. Svidjelo im se jer su pitali hoćete li nam i za sljedeću lektiru napraviti kviz...

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 4. 4. 2016. 10:17

Lektira na satu likovne kulture

U suradnji s knjižničarkom, učenici šestih i sedmih razreda su na satu likovne kulture radili straničnike tj. bookmarkere. Tema koju je zadala učiteljica Mikić je bila lektira i crtalo se flomasterima.

Napravili su mnogo lijepih straničnika, a neke od njih ćemo pokloniti mentorima na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 2. 3. 2016. 11:01

Mladi novinari

I u našoj školi djeluje novinarsko-knjižničarska grupa koju vodi knjižničarka. Mladi knjižničari pomažu knjižničarki u knjižnici slažu knjige na mjesto, popravljaju ih, rade plakate, sudjeluju u projektu Wiki dveri.

Mladi novinari-Maja Jagušt, Barbara Puzjak, Irena Curman, Erika Ivček, Srećko Knežević, Hrvoje Belinić i Dorja Mukavec sastaju se srijedom i petkom u knjižnici. Prikupljaju materijale, obilaze izvannastavne grupe te pišu članke za školski časopis.

Danas su pisali o školskom natjecanju i sastavili pitanja koja će postaviti Luki i Eugenu koji su bili na županijskom natjecanju iz informatike i postigli 8. i 9. mjesto.

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 25. 2. 2016. 12:52

Knjižna građa-korelacija s hrvatskim jezikom

Na Dan Sveučilišne i nacionalne knjižnice 22.2. učenici sedmih razreda su sat hrvatskog jezika imali u knjižnici. Naučili su što je to knjižna građa,koja je razlika između knjižne i knjižnične građe,kako se slušiti referentnom zbirkom,koje knjige spadaju u referentnu zbirku i zašto se ona ne posuđuje.Na današnjem satu smo se malo više pozabavili rječnicima, vadili riječi iz njih,otkrivali značenja i podrijetlo. Drugi tjedan ćemo nastaviti...

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 23. 2. 2016. 11:13

Jozo Bozo

U petak 19.2. našu školu je posjetio poznati dječji mađioničar Jozo Bozo i izveo predstavu " Čarobna zemlja poštovanzanija". Djeca nižih razreda su uživala i nasmijala se od srca gledajući Jozu Bozu kako izvodi zanimljive i smiješne mađioničarske trikove. Aktivno su sudjelovali u predstavi (vikali Jozo Bozo kad je trebalo, bacali nevidljive predmete u vrećicu itd.) , a neki od njih su na pozornici nakratko postali mađioničarski pomoćnici i za to dobili diplome. Usput su naučili, kroz priču, a i gledajući slike koje su ponekad nestale iz čarobne knjige, što je poštovanje. Poštovanje je kad se poštuje i nebo i sunce i duga i trava i onaj mali bijeli cvijet i onaj još manji crni mrav.

POŠTOVANJE JE KAD POŠTUJEŠ SEBE I SVE OKO SEBE!

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 22. 2. 2016. 09:27

"Charlie i tvornica čokolade" Vijest ima dokument u privitku

 

Učenici 5. a i 5. b razreda imali su sat hrvatskog jezika u knjižnici. Gledali su odličan film Tima Burtona "Charlie i tvornica čokolade" snimljen prema istoimenoj knjizi Roalda Dahla koja se može posuditi u našoj knjižnici. Uživali su u filmu gledajući ga na velikom platnu sa spuštenim panel zavjesama kao da su u kinu.

Ema i  Sara iz 5. b napravile su plakat koji se može vidjeti u knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 11. 2. 2016. 17:55

Činioci koji utječu na izbor zanimanja

Pedagoginja naše škole A. Đurđević održala je radionicu za 8. razrede „Činioci koji utječu na izbor zanimanja“ kako bi se učenici lakše odlučili koju srednju školu odabrati, u koju školu se upisati. Trebaju se odlučiti prema svojim interesima i sposobnostima, a ne kako žele roditelji.

Sposobnosti određuju što osoba može činiti: senzorne (sluh, vid), motoričke (spretnost, brzina..), intelektualne (snalažljivost, razumijevanje računskih radnji, brzina i lakoća pamćenja..)

Želje su raznolike, Helena bi se htjela upisati u medicinsku školu, Kristijan u elektrotehničku itd.

Želimo im da upišu ono što žele!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 8. 2. 2016. 08:00

KNJIGA-Put od autora do čitatelja

Danas su učenici 3. razreda proveli jedan školski sat u knjižnici. Knjižničarka im je održala predavanje pod naslovom Put od autora do čitatelja. Naučili su kako nastaje knjiga, koji su glavni dijelovi knjige i što sve može pisati na naslovnici. Na kraju su samostalno prepisivali podatke sa naslovnice raznih knjiga.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 29. 1. 2016. 16:23

Lijepi i zdravi zubi

 

 

 

Danas su učenici 1. a razreda slušali predavanje Kako očuvati zube zdravima?, dr Lare Dodić.

Medicinska sestra  je vrlo zanimljivo djeci objasnila kako je važno dva puta dnevno prati zube i na primjeru pokazala kako  pravilno čistiti zube. Učenici su pažljivo slušali i aktivno sudjelovali u predavanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 25. 1. 2016. 17:00
» Arhiva naših vijesti    
 


Maškare 2015.

Djeca zamaskirana u različite kostime posjetila su u utorak 17.2.2015. i knjižnicu. Bilo je tu princeza, kauboja, Snjeguljica i još svakakvih lijepih maškara. Uz igru, ples i pjesmu i obavezne krafne svi smo se lijepo zabavili.

Vrijeme


 
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Za učenike

Vremenik za šk.god. 2018./2019. napisan je u programu MS Word. Za preuzimanje datoteke potreban je preglednik word dokumenta.
Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

 


Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja


Natjecanja i smotre

  

Oglasna ploča

Edukacija

 


Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak

Putujemo lijepom našom...

Razmjena knjiga

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
  • 192  policija
  • 194  hitna pomoć
  • 193  vatrogasci
  • 195  traganje i spašavanje na moru
  • 1987  pomoć na cestama
  • 18166  vremenska prognoza
  • 18981  opće informacije
  • 11888  telefonski imenik
  • 11802  međunarodni tel. imenik 

Odmori se, zaslužio si

           


Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 159866
Ovaj mjesec: 6883
Ovaj tjedan: 4
Danas: 4
preskoči na navigaciju