preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2019./2020. godinu


e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Riječi, riječi...

Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C Č D F G H I J K L M N O P R S Š T V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
Sigurnost i zaštita
QR kod stranice
 

     

     

  

 

Info
Informator
17.01.2020. 10:54
Stručni skup: Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu
Gradska knjižnica Samobor organizira stručni skup Kako razvijamo kulturu čitanja i potičemo zanimanje za knjigu koji će se održati 2. travnja 2020. godine u Samoboru. Stručni skup organizira se u povodu 120 godina Gradske knjižnice Samobor. Kotizacije nema.

Kalendar
15. siječnja - Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
15.01.2020. 09:01
15. siječnja - Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
Iako je Island još u prosincu 1991. priznao neovisnost Hrvatske, kao Dan međunarodnog priznanja Republike Hrvatske slavi se 15. siječnja, jer je toga dana 1992. godine Hrvatsku i Sloveniju, nakon Vatikana, priznala većina europskih zemalja i zemlje EU.

Blagdani u RH
2020.
 • 01.01.– Nova godina (Srijeda)
 • 06.01. – Sv. tri kralja (Ponedjeljak)
 • 12.04. – Uskrs (Nedjelja)
 • 13.04. – Uskrsni ponedjeljak (Ponedjeljak)
 • 01.05. – Praznik rada (Petak)
 • 30.05. – Dan državnosti, novi datum od 2020. (Subota)
 • 11.06.– Tijelovo (Četvrtak)
 • 22.06. – Dan antifašističke borbe (Ponedjeljak)
 • 05.08. – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja (Srijeda)
 • 15.08. – Velika gospa (Subota)
 • 01.11. – Dan svih svetih (Nedjelja)
 • 18.11. – Dan sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na Dan žrtve Vukovara i Škabrnje (Srijeda)
 • 25.12. – Božić (Petak)
 • 26.12. – Sv. Stjepan (Subota)
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


Vijesti

Katehetska zimska škola

Katehetska zimska škola održana u Zagrebu od 3. - 4. siječnja 2020. imala je temu "Božja objava u knjizi stvorenja - Vjeronauk u školi i odgoj za očuvanje stvorenog". Tijekom dva dana stručnog skupa održana su predavanja, radionice i predstavljeni primjeri dobre prakse na temu ekologije. Vjeroučiteljica i voditeljica UZ "Jakovlje" Darija Belinić održala je predavanje u sklopu teme "Stvarajmo nove navike - ne samo stvari!" , primjeri dobre prakse. Glavna tema predavanja bio je "Plastic fantastic", a osvrnula se i na rad cijele zadruge i promicanje ekološke svijesti kod učenika kroz rad u školskom vrtu i radionicama.

 

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 10. 1. 2020. 08:07

Božićna radionica

          Božićnu su radionicu održali učitelji OŠ "Jakovlje" 28. 11.2019. 

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 3. 12. 2019. 12:47

Jakovljanske jeseni 2019.

U organizaciji KUD-a Jakovlje 19. 10. 2019. održane su 9. Jakovljanske jeseni. Ispred prostorija vrtića okupile su se udruge i OPG-ovi općine Jakovlje i okolnih mjesta i predstavili svoje proizvode. Naša se zadruga predstavila izložbeno - prodajnim štandom sa učenicima Lorenom Luški, Dorom Poturica, Lanom Franjo i Ivanom Radanovićem, voditeljicom zadruge Darijom Belinić i učiteljicom Renatom Oremuš, voditeljicom grupe "Vrijedne ruke" iz područne škole Igrišće.

 

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 21. 10. 2019. 12:56

Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

 

Svjetski dan hrane koji se tradicionalno obilježava dana 16. 10. obilježili smo blagoslovom kruha i zahvalnošću za plodove zemlje u petak 18. 10. 2019. Cijeli tjedan smo posvetili kruhu i zahvalnosti. Učenici su za danas pripremili kruh, pekarske proizvode i kolače za svoj razred. Predmetna nastava je blagoslov imala u jutarnjoj smjeni, a razredna nastava  je u popodnevnoj smjeni uz blagoslov imala i  malu priredbu. Blagoslov je održao naš vjeroučitelj Ivan Mandić, a nakon blagoslova učenici su sa svojim razrednicima i predmetnim učiteljima radosno blagovali kruh.

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 21. 10. 2019. 09:52

Državna smotra Vinkovci

Od 8.-11. listopada 2019. predstavnice naše učeničke zadruge"Jakovlje", voditeljica zadruge Darija Belinić i zadrugarka Petra Seničić iz šestog razreda, sudjelovale su na 31. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Vinkovcima. Kao domaćini županijske smotre, 4. 4. 2019. u našoj školi, dobili smo tu čast da predstavljamo županijski stol. Ovogodišnji naslov bio je „Oblik i slika“, a glavna tema: čipka ili vez na keramici ili platnu. Dogovorili smo da zadruge koje se bave keramikom predstavljaju svoje radove u toj tehnici, a ostale zadruge su se priključile sa radovima na platnu ili predstavljale nešto iz svog repertoara proizvoda, a da nisu iskakale iz glavne teme. Ovime smo željeli prikazati svu ljepotu naše narodne baštine u malo modernijem stilu i istaknuti posebnosti svake od naših zadruga iz Zagrebačke županije.

Na Državnoj  smotri su sudjelovale su 103 zadruge i to: 64 učeničke zadruge s izložbenim prostorima, 21 učenička zadruga kao voditelji županijskih izložbenih prostora s izložbenim primjercima svih zadruga pojedine županije, 6 učeničkih zadruga s istraživačkim radovima, 8 učeničkih zadruga - domaćina iz Vukovarsko-srijemske županije te četiri zadruge iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije  kao gosti iz inozemstva.

Ovogodišnji domaćini Smotre bili su UZ Agro iz Vinkovaca te UZ Matija Gubec iz Jarmina.

Osim što smo prezentirali rad naše Županije  imali smo prilike izmijeniti iskustva sa ostalim zadrugama te sudjelovati u kreativnim radionicama za sudionike i posjetitelje. Na kraju smo primili zahvalnice i priznanja za sudjelovanje na Smotri.

Državna smotra nema natjecateljski karakter već predstavlja smotru postignuća u izvannastavnim aktivnostima učeničkog zadrugarstva, a njena je vrijednost upravo u tome da na ovakvim događanjima imamo priliku izmijeniti iskustva, razvijati stvaralaštvo, kreativnost, inovativnost i poduzetništvo te steći nova prijateljstva.

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 15. 10. 2019. 11:42

Međunarodna suradnja UZ-a Zagrebačke županije

Nakon Mađarske, Vojvodine, Makedonije, Bosne i Hercegovine, suradnja je pokrenuta i s Hrvatima u Crnoj Gori. Suradnja je ostvarena s Osnovnom školom Drago Milović  iz Tivta i Hrvatskim nacionalnim vijećem Crne Gore  (HNV), koji su bili domaćini malim i velikim zadrugarima od 29. svibnja do 2. lipnja 2019.Uz predstavnike učeničkih zadruga 20 osnovnih škola s područja Županije, Crnu Goru su posjetili zadrugari i UZ "Jakovlje", voditeljica Darija Belinić, Lorena Papa i Lea Ivček. 

   Ovakve međunarodne suradnje imaju višestruki značaj jer se njima predstavlja vrijedan rad učenika i učitelja školskih zadruga te se uspostavlja povezanost s pripadnicima hrvatske manjine. Učenici i učitelji su u okviru ovoga projekta posjetili Dubrovnik, Elafite, Tivat, Kotor i Manastir Ostrog. Bila je to prilika za razmjenu dragocjenih iskustava u radu učeničkih zadruga i nezaboravno druženje i stvaranje prijateljstava, što je i bit

zadruge.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 13. 6. 2019. 13:37

Volontiranje na kvadrat

Udruga mladih Feniks u sklopu projekta Lokalni volonterski centar "Orkas" održala je radionicu "Volontiranje na kvadrat" našim zadrugarima i biolozima 10. 5. 2019. Ovaj projekt usmjeren je na promociju i razvoj volonterstva, edukaciju organizatora volontiranja, volontera i građana o volonterstvu te razmjene informacija o ponudi i potražnji volonterskog rada. Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Učenicima je predstavljen rad volontera i Vodič za volontiranje koji služi kao motivacija i poticaj za početak aktivnog društvenog angažmana.

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 12. 6. 2019. 09:12

Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije

Dana 9. 5. 2019. u Svetom Ivanu Zelini održan je sedmi Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije u prostorijama OŠ Dragutina Domjanića. Svoje radove predstavile su 24 zadruge. Prisutne zadrugare pozdravili su zamjenica župana Zagrebačke županije gospođa Nadica Žužak i gradonačelnik grada Svetog Ivana Zeline gospodin Hrvoje Košćec.  Našu zadrugu uz voditeljicu Dariju Belinić predstavilie su zadrugarke Maja Kosić, Nikolina Mirković, Petra Cipek i Tea Fijačko. Sportske igre ove godine nisu održane zbog ružnog vremena. Nakon prodajno-izložbenog dijela održan je svečani ručak.

 

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 10. 5. 2019. 13:42

Uskršnja prodajna izložba zadruga Zagrebačke županije

Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana, u prostorijama Zagrebačke županije, 16. 4. 2019., održana je prigodna prodajna izložba radova učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije. Našu zadrugu, uz voditeljicu Dariju Belinić, predstavljale su zadrugarke Antonela lazić i Antonija Klanfar.

Prodajnu izložbu, na kojoj se ove godine predstavilo trinaest učeničkih zadruga, obišli su župan Stjepan Kožić i zamjenica župana Nadica Žužak. Za zadrugare, župan je imao samo riječi hvale. „Lijepo je vidjeti ovu našu dvoranu u ovako veselom raspoloženju, s puno djece i šarenih rukotvorina u koje je uloženo mnogo vremena, spretnosti i umijeća “, rekao je župan Kožić dodavši kako kroz zadrugarstvo djeca stječu dodatna znanja i vještine koje će im itekako biti korisne u budućnosti.

Na stolovima zadrugara našli su se različiti predmeti, a naglasak je bio na unikatnosti i ručnom radu. Posjetitelji su mogli kupiti dekorativne ukrase te ostale blagdanske proizvode kao što su ručno oslikane pisanice, magneti, nakit te različiti predmeti od keramike ukrašeni motivima Uskrsa, ali i prirodnu kozmetiku.

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 16. 4. 2019. 18:19

Županijska smotra učeničkih zadruga zagrebačke županije

U našoj školi 4. travnja 2019. održana je Županijska smotra učeničkih zadruga Zagrebačke županije. Uz našu zadrugu prijavilo se još 24 zadruga pa je ovo do sada bila najveća smotra po broju prijavljenih zadruga. Naša se zadruga predstavila sa šumzdjelom i svijećnjacima od papira i kartona od jaja miješanih sa prirodnim materijalima te slikama izrađenim od cvjetića od kartona od jaja. Zadrugu su uz voditeljicu Dariju Belinić zastupali Matej Seničič ( likovna grupa ), Leona Hajrizi ( likovna grupa ) i Petra Seničić ( likovna grupa i zadrugari ). Kao domaćini Županijske smotre uređivat ćemo Županijski stol na 31. Državnoj smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske, od 8. do 11. listopada u Vinkovcima.

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 5. 4. 2019. 13:03

Prvi proljetni radovi

Vrijedni zadrugari i biolozi prionuli su na prvi ovogodišnji rad u vrtu. Osunčani petak 22. 3. 2019. bio je idealan za to. Voditeljice Darija Belinić i Ružica Bankole zaposlile su učenike po cijelom vrtu. U pomoć su prionule ravnateljica, tajnica i računovotkinja. Učiteljica Ružica je sa vanjskim suradnikom Milanom Belinić orezala voćke. Učenici su čistili okoliš, sadili lipe ispred škole i okopavali i uređivali školski vrt. 

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 27. 3. 2019. 11:13

Uskrsna radionica

Naše tradicionalne radionice s roditeljima održali smo 14. i 21. 3. 2019. Od starog papira i kartonske ambalaže za jaja kreirali smo uz geslo: "Recikliraj, ne bacaj u smeće, stvori novu zdjelu i cvijeće". Voditeljice radionica bile su Darija Belinić ( zadrugari ) sa temom kartonske ambalaže od jaja ( cvijeće ), Marija Plečko ( likovna grupa ) sa temom od starog papira, kartonske ambalaže od jaja i prirodnih materijala ( zdjela ) i Renata Oremuš ( vrijedne ruke PŠ Igrišće ) sa temom quillinig ( leptiri i cvijeće ).

   Ostatak fotografija pogledajte u fotogaleriji.

  :: opširnije :: 


objavio: DARIJA BELINIĆ  datum: 15. 3. 2019. 12:01
» Arhiva naših vijesti    
 


Vrijeme


 
« Siječanj 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Za učenikeUpute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

 

Typing Test

Visit the Typing Test and try!

...i još deset online alata za poboljšanje brzine tipkanja.


Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja

ŠKOLSKI LIST JAKOV


Natjecanja i smotre

   


Igre

 


Edukacija

 


Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak

Putujemo lijepom našom...

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
 • 192  policija
 • 194  hitna pomoć
 • 193  vatrogasci
 • 195  traganje i spašavanje na moru
 • 1987  pomoć na cestama
 • 18166  vremenska prognoza
 • 18981  opće informacije
 • 11888  telefonski imenik
 • 11802  međunarodni tel. imenik 

Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 245220
Ovaj mjesec: 3766
Ovaj tjedan: 31
Danas: 31
preskoči na navigaciju