Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Svake godine se u listopadu obilježavaju dani zahvalnosti za plodove zemlje. Tada posebno zahvaljujemo na dobrim žetvama, svom blagu koje nam je priroda udijelila te na vrijednim rukama ratara i ostalih koji su sudjelovali u stvaranju najmirisnijih pekarskih proizvoda.
Dani kruha su povezani s bogatom tradicijom koja se prenosi generacijama. Cilj je očuvanje kulturne baštine te ukazivanje na važnost rada i znanja koji su potrebni za proizvodnju kruha i drugih pekarskih proizvoda.
18. listopada 2024. u našoj je školi sve mirisalo. Učenici su s veseljem donosili razne pečene proizvode i s ponosom govorili o nastanku istih. Uz pomoć svojih učiteljica izložili su ih u učionicama i s nestrpljenjem su čekali kušati ih. Na holu škole je postavljen stol na kojemu su izloženi primjerci pekarskih proizvoda svih razrednih odjela nižih razreda. Vjeroučitelj Ivan Mandić blagoslovio je hranu,učenike i sve ostale prisutne te je im je uputio lijepe i poticajne poruke.
Zahvaljujemo svim vrijednim rukama koje su pripremile ukusne proizvode prepune ljubavi. Njegujmo tradiciju i cijenimo darovano.
Novinarska skupina nižih razreda
“Nema kruha bez motike.”
"Dobar je kao kruh!"
"Kruh je to sa sedam kora!"
- narodne izreke