preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar rada

Školski KALENDAR za 2018./2019. godinu


e-prijava korisnika
Za osmaše
UUpisi Upisi u srednju školu


Dragi učenici,

vrijeme odluke o izboru srednje škole je pred vama. Koje zanimanje odabrati? Za koju se školu odlučiti? Donošenje odluke o izboru budućeg zanimanja je složen proces koji se sastoji od nekoliko važnih koraka s kojima ćete se upoznati kroz ovu informativnu brošuru.


"Svaki učenik ne mora biti odličan đak,
ali može postati odličan čovjek."
Riječi, riječi...

Sigurnost i zaštita
Info
Informator
11.12.2018. 13:48
Promocija portala Književna baština u muzejima
U petak 14. prosinca 2018. godine u 11 sati u prostorijama Muzejskoga dokumentacijskog centra u Zagrebu, održat će se promocija portala "Književna baština u muzejima", prvoga tematskoga online vodiča kroz muzeje, zbirke i ostale baštinske ustanove u Hrvatskoj koje čuvaju vrijednu ostavštinu hrvatskih književnika.

 

          

  

  

 


Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C D F G H I J K L M N O P R S T V Z š ž č
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
QR kod stranice
Kalendar
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
11.12.2018. 09:52
11. prosinca - Svjetski dan UNICEF-a
Generalna skupština Ujedinjenih naroda, 11. prosinca 1946. godine osnovala je organizaciju za pomoć djeci – UNICEF (United Nations Children's Fund). Nastao je s ciljem pružanja pomoći djeci poslijeratne Europe. Danas je najveći dio napora UNICEF-a je usmjeren na djecu u zemljama u razvoju.

Blagdani u RH
2018.

01. 01. Nova godina - Ponedjeljak
06. 01. Bogojavljanje ili Sveta tri kralja - Subota 
01. 04. Uskrs - Nedjelja
02. 04. Uskršnji ponedjeljak - Ponedjeljak
01. 05. Praznik rada - Utorak
31. 05. Tijelovo - Četvrtak
22. 06. Dan antifašističke borbe - Petak
25. 06. Dan državnosti - Ponedjeljak
05. 08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja - Nedjelja
15. 08. Velika Gospa - Srijeda
08. 10. Dan neovisnosti - Ponedjeljak
01. 11. Dan svih svetih - Četvrtak
25. 12. Božić - Utorak
26. 12. Sveti Stjepan - Srijeda

Važni datumi
Učionica
 
Pogled kroz prozor
Hrvatski izumitelji
Tražilica


 

Završna svečanost projekta Wiki dveri VII

Jesmo li mogli bez mobitela na završnoj svečanosti projekta Wiki dveri ?

Kratko i jasno, naravno da ne! Nikud bez mobitela pogotovo kad je riječ o ovakvom svečanom događaju! Dana 8.5. išle smo u pratnji knjižničarke na završnu svečanost projekta Wiki dveri u Gradsku knjižnicu Ante Kovačića u Zaprešić. S obzirom da smo došle ranije, otišle smo do obližnje slastičarnice. Čim smo sjele i naručile, odmah smo se dohvatile mobitela i naslikavale. Svaka od nas objavila je sliku na Instagramu i Snapchatu. Zatim smo tagirale jedna drugu. Slikale smo se s knjižničarkom i s pjevačicom jer je rekla da mora staviti sliku na web stranicu knjižnice. Na svečanosti u knjižnici se nismo toliko koristile mobitelom jer bi to bilo i nepristojno, ali je naša knjižničarka dosta slikala, a pogotovo Jelenu Radan, poznatu pjevačicu koja je izvodila fado pjesme te svojim nastupom uljepšala događaj. Bilo nam je stvarno lijepo, a zahvaljujući društvenim mrežama svi su vidjeli kako se dobro provodimo. Sutradan je naša knjižničarka objavila fotografije s nama i s pjevačicom Jelenom Radan. Drago nam je što smo sudjelovale u ovom projektu i sa sobom nosimo puno slika i divnih uspomena.   

                                                                                  Karmela Brcko, 8.a

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 4. 6. 2018. 10:12

Wiki-dveri VII-izlet

Mlade knjižničarke iz 8.a Patricija Brcko, NIkolina Klanfar, Karmela Brcko, Lorena Burger i Ana Marija Horvatović bile su sa mnom i sa ostalim sudionicima projekta Wiki dveri VII na izletu. Ove godine posjetili smo dvorac Trakošćan i razgledavajući ga i slušajući vodiča prisjetli se kako se živjelo prije više od 100 god u dvorcu, tj. kako je živjela plemićka obitelj Drašković. Zapravo nije im bilo ni loše, većinom smo zaključili. malo su lovili, pa su plesali, molili, slikali, odmarali dok su ih drugi služili.Na klaviru koji je bio izložen u sobi za zabavu,neki učenici su zasvirali te pobrali zasluženi pljesak. Nakon Trakošćana otisli smo u Lepoglavu, u muzej lepoglavske čipke te imali priliku vidjeti  i probati !kako se izrađuje lepoglavska čipka. Nimalo lak i jednostavan posao za koji treba puno strpljenja i volja. Svaka čast čipkaricama! i ovaj izlet je završio nezaobilaznom pizzerijom Oro-goro gdje smo se svi počastili i odmorili. 

Jako smo se lijepo zabavili, a u prilog nam je išlo i vrijeme koje je bilo prekrasno!

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 14. 3. 2018. 12:48

Wiki-dveri 7

I ove (po posljednji put) Gradska knjižnica Ante Kovačića započinje i provodi projekt Wiki-dveri 7- upoznajmo folklornu baštinu zaprešićkog kraja.
Cilj projekta je stvaranje internetske stranice koja će na jednome mjestu objediniti informacije o folklornoj baštini zaprešićkog kraja.
Učenici će tijekom projekta:
– na temelju prikupljenih informacija o zavičaju kroz umjetničku formu (film,
fotografija, dramski prikaz, poezija, strip ...) prikazati folklornu baštinu
– radit će u skupinama po tri učenika iz svake škole / KUD-a (5., 6., 7. i 8. razred osnovne škole)
– informacije će prikupljati u svom mjestu, ali će se koristiti i građom iz Zavičajne zbirke Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću

– sudjelovat će u edukativnom završnom izletu u dvorac Trakošćan i Ekomuzej Lepoglava
– svoj rad predstavit će na završnoj svečanosti u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića
– svoje radove moći će izložiti (nakon završetka projekta) i u vlastitim školama kako bi se ostali učenici upoznali s rezultatima njihova rada te na taj način obogatili svoje znanje o zavičaju
– steći nova iskustva u web mediju: izrađuju i dizajniraju web-stranice, koristeći pritom MediaWiki, aplikaciju otvorenog koda
– sa svakim istraživačkim timom radi se individualno: u školi i u prostoru Gradske knjižnice kako bi krajnji rezultati projekta bili što uspješniji

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 17. 10. 2017. 10:13

Završna svečanost projekta Wiki dveri VI

U utorak 2.5.u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića u Zaprešiću održana je završna svečanost projekta Wiki - dveri VI-Legende i priče zaprešićkog kraja. U programu su sudjelovali učenici i mentori škola uključenih u projekt te su predstavili svoj rad. Svi su dobili i priznanja. Program su vodile voditeljice projekta Janja Severović i Marija Bartolović, a gosti su bili dogradonačelnik Zaprešića Alan Labus i suradnik na projektu, etnolog i radijski voditelj Ivica Ivanković.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 5. 5. 2017. 12:54

Wiki-dveri VI-izlet

I ove godine smo bili sa ostalim sudionicima projekta na izletu. Posjetili smo Klanjec, Kumrovec i Veliki Tabor, a šećer na kraju je bila pizza u pizzeriji Oro-Goro! Jako nam je bilo lijepo i vrijeme nas je poslužilo, baš smo uživali. Šetali  kroz malo i simpatično mjesto Klanjec gdje se nalazi kip i grob Antuna Mihanovića,zavirivali u kućice u Muzeju "Staro selo" u Kumrovcu, zamišljali nekadašnji život u Zagorju , slikali se kraj spomenika Josipu Brozu Titu. Razgledali smo i dvorac Veliki Tabor, poslušali uvijek zanimljivu priču o Veroniki Desinić.. Vrijeme je tako brzo proletilo, a vratili smo se u večernjim satima... Hvala puno voditeljicama projekta i Gradskoj knjižnici Ante Kovačić iz Zaprešića na svemu! 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 3. 4. 2017. 09:08

Slikovnica Legende o jakovljanskim svecima

Ovogodišnja tema projekta Wiki dveri bile su legende i priče zaprešićkog kraja. Zahvaljujući župniku Ivanu Hrastoviću koji nam je ispričao legende o nekim svecima vezanim za ovaj kraj , uspješno smo izvršili zadatak i prikazali te legende u obliku slikovnice. Mladi knjižničari iz 7.a razreda napravili su slikovnicu o legendama jakovljanskih svetaca, sv.Doroteji i sv. Katarini koje su zaštitnice Jakovlja, te o četvrtom kralju. Crtačice su bile Karmela Brcko i Lorena Burger, a zapisivačice Lorena Brcko, Nikolina Klanfar, Ana Marija Horvatović i Patricija Brcko.

 

https://issuu.com/wikidveri2/docs/jakovlje

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 28. 3. 2017. 11:48

Kod župnika u posjeti

Novinarsko-knjižničarska grupa u pratnji knjižničarke je bila kod župnika Ivana Hrastovića u Kraljevom Vrhu gdje nam je ispričao nekoliko legendi o jakovljanskim svecima. Sve smo snimili kako bismo imali potreban materijal za Wiki-dvere tj. za ovogodišnju temu-legende i priče našeg kraja. Bilo je jako zanimljivo slušati o sv. Doroteji, sv. Katarini, četvrtom kralju..grbu Jakovlja i otkud jabuka, tamburica i 3 krune na grbu Jakovlja.

Hvala puno župniku na gostoprimstvu i potrebnim podacima.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 1. 2. 2017. 12:31

Wiki-dveri VI

Gradska knjižnica Ante Kovačića i ove školske godine organizira i provodi dugogodišnji projekt Wiki-dveri VI - upoznajmo legende i priče zaprešićkog kraja.

 Prvi sastanak mentora iz svake škole održan je jučer u 13 sati u prostoru Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću. Na ovogodišnjim Wiki dverima sudjeluje etnolog,radijski urednik Ivica Ivanković koji nam je detaljno objasnio na koji način se ove godine radi na projektu i ponudio svoju pomoć. Od  djece koja će sudjelovati u projektu očekuje se da se kod starijih osoba raspitaju da li znaju kakvu priču ili legendu ovog kraja i onda ju zapišu i snime, a na završnoj svečanosti će predstaviti svoj rad.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 10. 11. 2016. 10:13

Wiki-dveri V-Potres u Jakovlju 1880.godine

Ove godine tema projekta Wiki-dveri V bila je Povijesna baština zaprešičkoga kraja. Mladi knjižničari naše škole  uključeni u projekt i ja izabrali smo temu Potres u Jakovlju 1880. godine koju smo prikazali kroz strip. Izabrali smo taj događaj jer smo smatrali da je važan i ostavio je veliki trag u povijesti našeg kraja. Crkva u Kraljevu Vrhu sagrađena 1879., u potresu, godinu dana kasnije, je bila skoro do temelja srušena. I škola u Kraljevu Vrhu je također jako stradala. Potres je trajao desetak sekundi, ali je bio vrlo razoran, a epicentar je bio na Medvednici.

Strip je nacrtala Karla Coha iz 7.a razreda, a tekst su napisali Lucija Cipek, Sofija Potisk, Hrvoje Belinić i Srećko Knežević iz 8.b razreda.

Izložen je na panou u školi ispred knjižnice.

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 1. 6. 2016. 10:58

Wiki dveri V-izlet

Jučer smo bili sa ostalim sudionicima projekta Wiki dveri na izletu koji je organizirala Gradska knjižnica Ante Kovačić iz Zaprešića, nositelj projekta.

Posjetili smo Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici, prisjetili se Matije Gupca i Franje Tahija i pogledali njegov nadgrobni spomenik, čudili se velikom i teškom oružju, mačevima, koje su koristili u bitkama, vidjeli kako je izgledala prva hrvatska operna pjevačica i još mnogo toga. Nakon Stubice krenuli smo u Krapinu u Muzej krapinskih neandertalaca. Taj muzej nas je posebno oduševio. Nakon što smo na ogromnom platnu pogledali 15-minutni film o životu krapinskih neandertalaca krenuli smo u razgledavanje, bolje rečeno u šetnju kroz povijest. Od velikog praska koji se dogodio čak prije 13 milijardi godina do današnjeg vremena. Bilo je prekrasno gledati kako nastaje zemlja, što se  prvo na njoj pojavilo, katastrofe koje su bile neibježne, pojavljivanje i nestanak dinosaura, ormiranje kontinenata, pojavljivanje prvih ljudi. Jako realno i stvarno su bili prikazani kipovi neandertalaca (imaju čak prave dlake!). Muzej je savršen, jedina zamjerka što je zabranjeno slikanje.

I na kraju izleta smo se počasili u pizzeriji Oro-Goro.

Bilo je super, a osmaši su rekli da im je žao što im je ovo zadnji izlet sa Wiki dverima!

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 20. 5. 2016. 09:58

Wiki dveri V-nastavak rada na projektu

Gradska knjižnica Ante Kovačića i ove školske godine organizira i provodi dugogodišnji projekt Wiki-dveri V - upoznajmo povijesne događaje zaprešićkog kraja.

Wiki-dveri  je projekt u sklopu kojega učenici viših razreda osnovnih škola zaprešićkog kraja, uz pomoć svojih mentora: profesora, pedagoga ili knjižničara i knjižničara Gradske knjižnice Ante Kovačića, izrađuju internetsku stranicu http://www.wiki-dveri.info.

Cilj projekta je stvaranje internetske stranice koja će na jednome mjestu objediniti informacije o povijesnoj baštini zaprešićkog kraja.

Učenici će tijekom projekta:

– na temelju prikupljenih informacija o zavičaju kroz umjetničku formu (film,fotografija, dramski prikaz, poezija, strip, ...) prikazati važne povijesne događaje

– radit će u skupinama po tri učenika iz svake škole / KUD-a (6., 7. i 8. razred osnovne škole)

– informacije će prikupljati u svom mjestu, ali će se koristiti i građom iz Zavičajne zbirke Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću

– sudjelovat će u edukativnom završnom izletu u Muzej neandertalaca u Krapini i Muzej seljačkih buna u Gornjoj Stubici 19.5.

– svoj rad predstavit će na završnoj svečanosti u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića 30.5.

– svoje radove moći će izložiti (nakon završetka projekta) i u vlastitim školama, kako bi se ostali učenici upoznali s rezultatima njihova rada te na taj način obogatili svoje znanje o zavičaju

– steći nova iskustva u web mediju: izrađuju i dizajniraju web-stranice, koristeći pritom MediaWiki, aplikaciju otvorenog koda

– sa svakim istraživačkim timom radi se individualno: u školi i u prostoru Knjižnice kako bi krajnji rezultati projekta bili što uspješniji

 

  :: opširnije :: 


objavio: LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 15. 2. 2016. 10:06

Završna svečanost projekta Wiki-dveri IV

U petak 10.4.2015. u Gradskoj knjižnici Ante Kovačića održana je završna svečanost projekta Wiki-dveri IV na kojoj su zajedno sa knjižničarkom bili učenici Hrvoje Belinić, Srećko Knežević i Katarina Krminac.

Nastupali su KUD-a iz Šenkovca, glumac Vid Balog sa kajkavskom poezijom, dogradonačelnik Zaprešića i ravnateljica knjižnice. Uputili su pozdrave i riječi zahvale kao i Josip Brlek, etnolog i suradnik u projektu Wiki-dveri IV. Podijeljena su i priznanja i pokloni svim sudionicima projekta.

Nadamo se da ćemo se i sljedeće godine opet družiti i sudjelovati u projektu Wiki-dveri V.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 15. 4. 2015. 21:14

Završna svečanost projekta Wiki-dveri IV

Mladi knjižničari i knjižničarka naše škole dana 10. travnja 2015. odlaze u Gradsku knjižnicu Ante Kovačića u Zaprešiću na završnu svečanost projekta Wiki-dveri IV - Etnološka baština zaprešićkog kraja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 10. 4. 2015. 13:56
 


Vrijeme


 
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Za učenike

Vremenik za šk.god. 2018./2019. napisan je u programu MS Word. Za preuzimanje datoteke potreban je preglednik word dokumenta.
Upute za korištenje e-Dnevnika za učenike su dostupne ovdje.

 


Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja


Natjecanja i smotre

  

Oglasna ploča

Edukacija

 


Možda vam zatreba...
korisni linkovi

Dnevne novine

Za odgoj i obrazovanje

Obrazovni portali


...niste pročitali knjigu?

 


Onome tko čita knjige kao što sluša prijatelja, knjige će mu se otvoriti i postat će njegove. Što pročita ostat će njegovo, razveseljavat će ga i tješiti, kao što to samo prijatelji znaju.
(Hermann Hesse)  

Eko kutak

Putujemo lijepom našom...

Razmjena knjiga

Obiteljski kutak

 

 

   


Važni brojevi
Međunarodni pozivni broj za Hrvatsku: +385
Jedinstveni broj za sve hitne situacije: 112
  • 192  policija
  • 194  hitna pomoć
  • 193  vatrogasci
  • 195  traganje i spašavanje na moru
  • 1987  pomoć na cestama
  • 18166  vremenska prognoza
  • 18981  opće informacije
  • 11888  telefonski imenik
  • 11802  međunarodni tel. imenik 

Odmori se, zaslužio si

           


Tko nas je pronašao?

Flag Counter


CarNet

Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 176576
Ovaj mjesec: 3128
Ovaj tjedan: 591
Danas: 262
preskoči na navigaciju