preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
e-prijava korisnika
Za osmaše

 

Kajkavsko narječje
Prikaži sve izraze koji započinju slovom:
A B C Č D F G H I J K L M N O P R S Š T V Z Ž
ili prikaži SVE izraze u rječniku (ukupno: 524)

bez opisa

Potraži izraz:
 
vijesti

Svjetski dan dječje knjige

Draga djeco!

Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children's Book Day) obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena - 2. travnja.

Svake godine jedna od nacionalnih sekcija IBBY-ja (International Board on Books for Young People) ima priliku biti pokrovitelj Međunarodnog dana dječje knjige. Ovogodišnju Poruku djeci svijeta napisao je Peter Svetina, slovenski književnik, a ilustraciju izradio Damijan Stepančič, slovenski ilustrator i slikar.   

Povodom Svjetskog dana dječje knjige i 7.rođendana kampanje "Čitaj mi "poslušajte poruku djeci svijeta i pročitajte slikovnice na sljedećem linku.

Poruka kampanje

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko LIDIJA JURIN PROTIĆ  datum: 2. 4. 2020. 01:14

OBRAĆANJE RAVNATELJICE

Poštovani roditelji!

Krenuo je i treći tjedan nastave na daljinu. Sada je već mnogo lakše jer smo svi zajedno više-manje uspjeli prebroditi poteškoće prilikom pristupanja sustavu i samom provođenju nastave u novo nastalom obliku. Nastojali smo Vama i djeci maksimalno olakšati i sada s vremenskim odmakom možemo reći da uspijevamo premostiti svaku poteškoću pomažući djeci i vama. U ovoj iznimnoj situaciji gdje nam se ne pruža niti jedna druga mogućnost obrazovanja učenika mišljenja sam da svi zajedno moramo pridonijeti međusobnoj suradnji, uvažavanju i strpljenju.

Poštovani roditelji nemojte biti zabrinuti, nije na Vama da preuzimate posao učitelja. U ovoj nastaloj situaciji potpune izolacije djece potrebna im je svakodnevna podrška i kontrola te isticanje važnosti obrazovanja u kakvom god obliku se održavalo.

Pomozite djeci da što lakše uspostave rutinu u izvršavanju zadataka. Vi im pružite potporu na način da zadrže sličnost kao i kad su pohađali školu. Nikako nemojte njihove zadatke Vi preuzimati i odrađivati. Sa djecom se družite i planirajte vrijeme za učenje i odmor.

Mnogi od Vas rade, zato ste možda dodatno opterećeni novonastalom situacijom. Svima koji rade u zdravstvu, policiji, vojsci, prodaji, prijevozu i svim ostalim djelatnostima želim zahvaliti na požrtvovnosti izlažuči se riziku zaraze. Naši učitelji ulažu puno truda i zalažu se u provođenju nastave online.

Za sve probleme, ako ih bude, obavezno se obratite razrednicima koji Vam stoje na raspolaganju. Čuvajmo se međusobno, ponašajmo odgovorno ne ugrožavajući jedni druge u svakom pogledu.

Težak je period pred nama, ali zajedničkim snagama izaći ćemo iz ove situacije i biti obogaćeni novim iskustvom.  Budite mi zdravi i smireni.

Srdačno Vas pozdravljam!

Vaša ravnateljica,

Ljiljana Klepac                                                                                          

  :: opširnije :: 


objavio: LJILJANA KLEPAC  datum: 30. 3. 2020. 15:22

Preporuke o organizaciji radnog dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu

Cijeli dokument možete preuzeti ovdje.


S obzirom na stresno razdoblje kroz koje prolazimo, ali i prilagođavanje na novi vid učenja – online učenja, želimo vas uputiti na nekoliko korisnih stranica čiji savjeti vam mogu olakšati predstojeće razdoblje.

1. https://zgpd.hr/ - web stranica Zagrebačkog psihološkog društva  s korisnim člancima  na temu pružanja podrške djeci u periodu zdravstvene krize;

2. http://dpp.hr/  - web stranica Društva za psihološku pomoć na kojem se nalazi više informacija korisnih roditeljima, a vezanih uz planiranje učenja za vrijeme online nastave

3. https://www.unicef.org/croatia/ -  web stranica Unicef-a s korisnim informacijama o koronavirusu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 27. 3. 2020. 16:10

RAZREDNA NASTAVA

Dragi naši učenici,

u ovo vrijeme online nastave nastaju mnogi zanimljivi sadržaji koje možete besplatno pogledati i uživati u njima. Naša knjižničarka Lidija Jurin Protić izabrala je neke od njih primjerene učenicima nižih razreda.

Za početak pogledajte  Priču o patuljku poznate spisateljice i pripovjedačice terapeutskih priča Susan Perrow. Priča je o patuljku koji, baš kao vi,  mora ostati kod kuće.

Nedavno smo upoznali spisateljicu Željku Horvat-Vukelja i oduševili se njezinim pričanjem priča. Od sada Željku Horvat-Vukelja možete čuti i vidjeti u njezinom domu, na mjestu gdje nastaju njezine priče koje na osobit i jedinstven način priča svima nama.

Školski portal objavljuje ŽELJKINE PRIČE ZA MALI ODMOR ponedjeljkom, srijedom i petkom iza 13 sati.

Priča o crviću Željke Horvat-Vukelja:

https://player.vimeo.com/video/399828520?fbclid=IwAR13a1WTbc2BEmgIQ8wHIWoQ1uvDhavra71HGhsKXQzZcXXtCKkyxatbsyM

Danas u 18 sati Gradsko kazalište lutaka Split prikazivat će online premijeru  predstave Grga Čvarak, možete ju pogledati na poveznici  https://gkl-split.hr/predstava/grga-cvarak?fbclid=IwAR2bLpNbAxM90t26e4kQE5PzVVAHxs04OfypIkwBp3--LeUI1EDsYB_b0rw.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka provodi program pod imenom “U lutkarsko s kauča”. Svaki petak u 12 sati riječki će lutkari na svojoj službenoj internetskoj stranici i na svom službenom Facebook profilu postaviti link putem kojeg  publika može pogledati neke od uspješnih predstava Kazališta. Njihove predstave potražite na poveznici  http://www.gkl-rijeka.hr/index.php/u-lutkarsko-skauca/?fbclid=IwAR00jfvACSdYz3fTLrRLxgGGVrkQY4z9pd9iIejOlgHlcsrNu3_rdkhpJWQ.

Nadamo se da ćete uživati u ovim sadržajima.

PATULJAK KOJI JE
MORAO OSTATI KOD
KUĆE​

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko Lidija Marinčić  datum: 26. 3. 2020. 17:21

NOVA ODLUKA MZO Vijest ima dokument u privitku

MZO je 19. ožujka donijelo novu Odluku o obustavi izvođenja nastave......

Cijeli tekst Odluke može pročitati u priloženom PDF dokumentu u opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Coha  datum: 20. 3. 2020. 12:18

VAŽNO - NASTAVA NA DALJINU ZA UČENIKE 5. DO 8. RAZREDA!

Od srijede, 18. ožujka krećemo s održavanjem nastave na daljinu prema rasporedu sati. Jedan od najosnovnijih preduvjeta za provođenje ovakvog oblika nastave je uključivanje učenika u virtualne učionice, što smo zajedničkim trudom riješili (i još riješavamo jer sustav ponekad ne funkcionira). Ovom poslu svi trebamo pristupiti vrlo odgovorno - učenici, učitelji i roditelji.

Učitelji će pratiti sudjelovanje učenika, a zadatak roditelja je nadzirati rad učenika.

U slučaju da učenik cijeli dan nije bio aktivan u virtualnoj učionici, roditelj treba opravdati izostanak učenika razredniku.

Za vrijeme rada u virtualnim učionicama, učenici se trebaju primjereno ponašati te slijediti upute učitelja. Za neprimjerene oblike ponašanja mogu snositi posljedice. Svoje obaveze učenici trebaju izvršiti tijekom dana. Ne moraju biti u virtualnoj učionici u realnom vremenu. U slučaju problema sa sustavom, komunikacija će se odvijati putem e-maila predmetnih učitelja i razrednika.


VAŽNE INFORMACIJE:

Draga djeco, kako je prijava u virtualne učionice dosta otežana (preko Office365) ne morate mreži Yammer pristupati prema rasporedu sati kao da smo od jutra u školi već tijekom dana pristupite kad sustav dozvoli. Naspavajte se i odmorite, a onda pristupite virtualnim učionicama prema vašem rasporedu sati za taj dan ako je mreža Yammer u funkciji. Tamo vas čekaju upute vašeg predmetnog učitelja.

Isto tako (ako mreža Yammer i nije u funkciji) možete gledati SPTV i pristupiti video lekcijama koje isporučuje MZO za svaki dan. RASPORED MZO 

Budite strpljivi i nemojte zasipati porukama učitelje kako ne možete pristupiti virtualnim učionicama. Ne možemo ni mi! Nije do nas već je sustav opterećen u cijeloj Europi.

*Nastava se odvija prema našem postojećem rasporedu u školi (ali ne mora biti u realnom vremenu).

enlightenedPOVEZNICA NA VIRTUALNE UČIONICE

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 17. 3. 2020. 18:04

Obavijest o virtualnim učionicama

Poštovani roditelji i dragi učenici,

s obzirom na okolnosti od danas kreće nastava na daljinu. Slijede upute za razrednu i predmetnu nastavu.

RAZREDNA NASTAVA:

1. Nastava će se odvijati na HRT 3 za 1. do 4. razred prema rasporedu na poveznici https://skolazazivot.hr/raspored/

Za učenike koji dođu u školu neće se odvijati redovna nastava već i oni prate Školu na HRT 3 ako je njihov termin u tom vremenu. Ako nije, imat će aktivnosti kao u produženom boravku.

NAPOMENA: Samo roditelji koji nemaju mogućnost ostaviti dijete pod nadzorom kod kuće, ostavljaju dijete u školi uz prethodnu najvu razrednici.

Učiteljice će svakodnevno slati materijale preko alata koje su dogovorile s roditeljima (Viber, WhatsApp). Materijali će se slati prema rasporedu sati za taj dan.

PREDMETNA NASTAVA:

1. Nastava će se odvijati na Sportskoj TV za učenike od 5. do 8. razreda prema rasporedu za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja  na poveznici https://skolazazivot.hr/raspored/

U ponedjeljak, 16.3. nastava se prati na Sportskoj TV i učenici testiraju virtualni razred s razrednikom. 

U utorak, 17.3. nastava se i dalje prati na SPTV i testira se virtualni razred s razrednikom i predmetnim učiteljima.

Od srijede 18.3. razrednici daju u virtualnim učionicama raspored za učenike i obavijesti, a predmetni učitelji daju aktivnosti prema rasporedu sati za taj dan.

Materijale, zadatke i upute učenici će pratiti u virtualnim učionicama na Yammeru. S obzirom na opterećenje mreže na globalnoj razini bit će poteškoća kod prijava. Molimo za razumijevanje i strpljenje do srijede 18.3. do kada bi nastava na daljinu profunkcionirala. Ukoliko bude problema  na Yammeru postupak je sljedeći:

1. Prijava na Office 365 (portal.office.com )> u tražilicu upišite Predmet, razred, OŠ Jakovlje

3. Odaberite svoju učionicu (predmet) i pristupite razredu

4. Nemojte slati poruke samo da nešto pišete već pažljivo čitajte upute od učitelja za taj dan.

5. Ne morate biti u razredu u realnom vremenu (a i možete) već tijekom dana pristupite razredu i postupite prema uputi. 

6. Ako su učitelji s vama dogovorili neki drugi alat (Edmodo) za učenje na daljinu koristite i pristupate onako kako ste dogovorili s tim učiteljem prije stupanja na snagu ove odluke za učenje na daljinu. 

7. Za bilo kakve nejasnoće obratite se mailom ili porukom razredniku/ci.

Pratite nas na Webu svakodnevno gdje ćemo stavljati obavijesti o daljnjem radu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 16. 3. 2020. 09:11

UČENJE NA DALJINU ILI E-UČENJE

Obavještavamo sve učenike i roditelje da od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine do daljnjega, zbog mjera opreza i prema odluci Vlade RH, nema nastave u školama Zagrebačke županije.


Molimo naše učenike i učitelje da na poveznici provjere svoje korisničke podatke.

https://provjera.skole.hr


Za učenike nižih razreda nastava će se odvijati putem televizijskog programa HRT3 od ponedjeljka, 16. ožujka 2020. godine te uključivanjem roditelja po razrednim odjelima u virtualne grupe. Detaljnije obavijesti o ovome roditelji će dobiti već uhodanim načinom od svojih razrednika. 


Za učenike viših razreda nastava će biti organizirana na daljinu tj. online. Poveznice na virtualnu učionicu svakog pojedinog razreda bit će objavljene na školskoj mrežnoj stranici. Zbog organizacije rada u virtualnim učionicama potrebno je da se učenici od 5. do 8. razreda, koji to do sada nisu učinili, prijave u sustav Office365 sa svojim korisničkim podacima (ime.prezime@skole.hr + lozinka) .

Upute kako to učiniti nalaze se ovdje.


enlightenedPročitajte upute MZO-a.
  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 13. 3. 2020. 14:24

Književni susret

Danas nam je u goste došla Željka Horvat-Vukelja, hrvatska književnica za djecu i dramaturginja. 

U kino dvorani Jakovlje  za učenike nižih razreda održan je književni susret. Nastavi čitati...

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 27. 2. 2020. 16:47

Specifične mjere zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19)

 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je preporuku postupanja i Opće mjere zaštite vezano uz nCoV bolesti (COVID-19) u odgojno-obrazovnim ustanovama (dječjim vrtićima, školama i đačkim domovima).

 

Preporuka postupanja u odgojno-obrazovnim ustanovama 

MZOS

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 27. 2. 2020. 16:05

Podjela tableta za učenike 5. i 7. razreda

Poštovani roditelji i dragi učenici,

u našoj školi je u tijeku podjela tableta za učenike 5. i 7. razreda. Podjelu vrše razrednici na roditeljskim sastancima.

Svakom učeniku dodjeljuje se jedan tablet i SIM kartica kojom se tablet može povezati na Internet. Time ćete omogućiti korištenje 2,5 GB internetskog prometa mjesečno, uz neograničeno korištenje prema domenama navedenim u uputi.

Napominjemo kako još nisu isporučene sve SIM kartice.

U slučaju poteškoća u radu s tabletom slobodno se obratite CARNet službi za korisnike (helpdesk@skole.hr) ili administratorima tableta (Krunoslav Knežević, Ivana Mikić). Molimo Vas da prije toga pročitate Upute za uporabu tableta.

Upute za uporabu tableta

Upute za pripremu SIM kartice i korištenje mobilnog interneta
(preuzeto iz Uputa za pripremu i ulazak tablet uređaja u MDM sustav)

Napomena: Za pristup Internetu putem mobilne mreže potrebno je upisati postavke koje su specifične za svakog učenika te Vas molimo da taj dio izvršite sami, koristeći priložene upute.
Administrator resursa povezuje sve učeničke tablete u Mobile Device Management (MDM) sustav koji upravlja radom svih tableta i služi za zaštitu učenika i njihovih prava za vrijeme korištenja tableta (Ivanka Cvetko, administrator resursa i tableta)
  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 20. 2. 2020. 14:29

Humanitarna akcija za bolnicu Bistra

Kroz tradicionalnu humanitarnu akciju koju provodimo prije Božića učenici naše škole skupljali su novčane priloge. Prikupljenim sredstvima kupljene su osnovne namirnice i higijenske potrepštine koje su donirane Specijalnoj bolnici za kronične bolesti u Gornjoj Bistri. Ove godine sredstva smo direktno donirali u bolnicu.

U pratnji vjeroučiteljice Darije Belinić predstavnik vijeća učenika, Ivan Ivček iz sedmog razreda, u ime škole proslijedio je donirana sredstva.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko DARIJA BELINIĆ  datum: 17. 1. 2020. 10:32

Vijesti iz učeničke zadruge "Jakovlje"

Što se radilo i što se radi u učeničkoj zadruzi u protekloj i na početku nove godine pročitajte na stranici naše učeničke zadruge. (Katehetska zimska škola, Božićna radionica,...)

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 12. 1. 2020. 20:10

ODLUKA O NADOKNADI NASTAVNIH DANA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

u privitku (opširnije) je Odluka Školskog odbora o izmjeni kalendara rada za 2019./2020. školsku godinu, u kojoj je vidljivo koje dane ćemo raditi da nadoknadimo izgubljene nastavne dane zbog štrajka.

                                                                                 Ravnateljica:

                                                                                 Ljiljana Klepac

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Coha  datum: 7. 1. 2020. 13:27

Susret s piscem

U četvrtak, 31. listopada, učenici 1.a i 2.a razreda  upoznali su Zdenka Bašića, nagrađivanog ilustratora i pisca. Uz pomoć svoje maskirane pratnje, Zdenko Bašić je učenicima pričao o strašnim mitskim bićima iz hrvatske narodne predaje. Susret je organizirao Bibliobus, mobilni autobus-knjižnica. Nakon upoznavanja s mitskim bićima svi su učenici A smjene razgledali Bibliobus i uživali u čitanju priča Bibliobusovih voditelja.

Podsjetimo, Bibliobus dolazi na autobusno stajalište ispred naše škole svaki drugi četvrtak od 16 do 17.30 sati, a upis za učenike naše škole je besplatan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 3. 11. 2019. 20:06

Zasadi drvo, ne budi panj!

Tri dana, 25., 26. i 27. listopada u cijeloj Hrvatskoj traje akcija sadnje stabala, nazvana "Zasadi drvo, ne budi panj". Pokretači ove inicijative kažu kako je "svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i pridružite nam se!" Pridružili su se naši učenici 4.b razreda koji su 25. 10. 2019. u suradnji s lokalnom samoupravom posadili stabla u parku pokraj dječjeg igrališta.enlightened

Građanska inicijativa "ZASADI DRVO, NE BUDI PANJ" pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi drvo i na taj način doprinijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 25. 10. 2019. 21:59

DRŽAVNA SMOTRA UČENIČKIH ZADRUGA

Od 8. - 11. listopada 2019. predstavnice naše učeničke zadruge "Jakovlje", voditeljica zadruge Darija Belinić i zadrugarka Petra Seničić iz šestog razreda, sudjelovale su na 31. smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske u Vinkovcima. Kao domaćini županijske smotre, 4. 4. 2019. u našoj školi, dobili smo tu čast da predstavljamo županijski stol. Ovogodišnji naslov bio je „Oblik i slika“, a glavna tema: čipka ili vez na keramici ili platnu. Nastavi čitati...

  :: opširnije :: 


objavio: Ivanka Cvetko  datum: 15. 10. 2019. 12:16
» Arhiva naših vijesti    
 


Vrijeme


 
« Veljača 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Nastava na daljinu

 


Za učenike

 


Raspored zvonjenja
I. SMJENA ( ujutro)
7.55 ULAZ
8.00 - 8.45 1. SAT
8.50 - 9.35 2. SAT

9.40-10.20; 10.25

3. SAT, UŽINA
10.40 ULAZ
10.45 - 11.30 4. SAT
11.35 - 12.20 5. SAT
12.25 - 13.10 6. SAT
II.  SMJENA (poslijepodne)
13.15 -14.00 1. SAT

14.05 -14.45; 14.50

2.SAT, UŽINA
15.05 ULAZ
15.10 -15.55 3. SAT
16.00 -16.45 4. SAT
16.50 -17.35 5. SAT
17.40 -18.25 6. SAT

Školska kuhinja

Igraj se i uči

 
korisni linkovi
 • mzos
 • wikipedija
 • dhmz
 • azoo
 • hzz
 • maps.google
 • državna matura
 • knjižnice grada Zagr...
 • carnet
 • muzeji
 • Općina Jakovlje
 • NCVVO

Dnevne novine

Obrazovni portali


Brojač posjeta
Ispis statistike od 3. 1. 2017.

Ukupno: 270931
Ovaj mjesec: 2088
Ovaj tjedan: 3584
Danas: 33
preskoči na navigaciju